Вероника Стефанова – модел и Мис България – Свят за 2017г.
Участвала е в множество международни конкурси, като най-престижното ѝ участие е на най-големият конкурс за красота в света Мис Свят през 2017. година .
Спечелила е корони в Южна Корея – първо място на Кралица на красотата Свят и в Миконос – Мис Туризъм Европа. През 2019 г. само пет месеца след като роди дъщеря си Анжела спечели приз за най-добър модел по време на модната седмица в Милано,за първи път българка печели награда. Освен присъствието ѝ на модните седмици в Милано всяка година,дефилира и за модните седмици в Казахстан, Стокхолм, Румъния и др. Ето как тя отговори на специално зададените въпроси от сайта Bulgarianews.bg.

1. Ако можеше да върнеш времето назад, какво би променила?
– Харесвам миналото си,всеки един етап от живота си съм го изживяла с удоволствие,имало е моменти на победи,както и на загуби не съм се разочаровала,напротив загубите са изградили характера,който имам днес.

2. Хорското мнение оказвало ли е влияние върху теб?
– Като бях по-малка имаше моменти, в които взимах под внимание мнението на всеки,но с годините осъзнах,че това е грешно и вече приемам забележки, само когато са градивни и комплименти,само когато съм ги заслужила. Не харесвам лицемерието,нито прекалената критичност. Живея живота си според своята интуиция и когато имам нужда от даден съвет се допитвам до хора, които знам че имат адекватно мнение за дадена ситуация.

3. Ако можеше да промениш нещо в света, какво щеше да е то?
– Бих променила много неща,няма да има гладни и жадни деца,няма да има бедстващи семейства,ще живеем в по-толерантно общество,в което не може да нараниш дете,жена,възрастен човек.

4. Какво ще кажеш на хората, които не вярваха, че ще успееш и ще стигнеш дотук?
– Благодаря! Благодарение на всички,които вярваха в мен и всички,които не вярваха аз постигнах всичко,хората които вярваха в мен ми подариха криле,а хората които ме подцениха породиха амбиция в мен.

5. Каква е тайната на успеха ти?
– Никога не се отказвам,винаги мисля над всичко което правя и се старая да постъпвам съзнателно.

6. Каква е твоята рецепта за щастлив живот?
– Обичам и уважавам хората около мен,наслаждавам се на всеки момент със семейството ми и приятелите ми.

7. С какво искаш да те запомнят хората?

– Ако можех да избирам как ще ме запомнят хората бих искала да е като добър човек.

8. Има ли нещо, за което съжаляваш?
– Съжалявам,че през 2011-та година не успях да отида на рождения ден на дядо ми,той след това почина,за мен той беше втори баща.

9. Попречи ли Covid-19 на твоята работа?
– Да, за съжаление,последните ми пътувания за модни седмици бяха февруари и март в Милано и Стокхолм, имах още планирани,които отпаднаха. В България в салоните ми за красота не се отрази много,имаше само период от две седмици, в които беше затворен.

10.Наскоро записа второ висше образование,каква специалност избра и защо?
– След като завърших Политически науки в НБУ,реших че от голяма полза за мен ще е да изуча и Финанси,периода е подходящ, защото имам малко дете и докато тя спи аз използвам времето да уча. Финансите ще ми бъдат полезни в бизнеса,който създавам от няколко години. Лекциите са изключително интересни и ги чета като книги,а математиката ми действа като гимнастика на мисълта.

11.Какво би казала на младите,които тръгват тепърва да се занимават с мода?

– Бих ги посъветвала да бъдат дисциплинирани,земни и много амбициозни.

12.Какво да очакваме от теб през 2021г?
– На път сме да отворим нов салон от веригата V&A Glamour,в личен план имам специална изненада,която все още пазя в тайна.

13.Наскоро получи награда в категория ,,Успехи зад граница” от престижните награди ,,Знаменитост на годината”,какво значи това за теб?
– За мен тази награда значи много,сложила съм я на стената до наградата от Милано и до спомени от Мис Свят. Тази награда ми напомня за всички трудни моменти в чужбина,както и щастливи,за борбеността ми,за всички моменти,в които съм била далеч от семейството ми,за всички победи и лишения,който са си заслужавали. Тази награда е много специална за мен,висока оценка. Винаги съм носела с огромна чест името на България навън.

14.Какво е да дефилираш за световните седмици на модата?
– Много е вълнуващо,често се шегувам,че ако някой измери пулса ми преди да изляза на подиума,ще покаже рекордни резултати. Отстрани изглеждам винаги спокойна,но вътрешно се чувствам сякаш ще полетя. Споделям вълненията със семейството ми,всяка вечер преди ревю питам майка ми и мъжа ми дали ще се справя. Те вече го приемат като шега,когато спечелих наградата в Милано не им казах,че ще се състезавам,защото не вярвах,че ще спечеля,а те са хората,които никога не искам да разочаровам.

15.Как се роди страстта ти към модата?

– Първия моден курс завърших през 1999 г. модата е част от живота ми,винаги съм обичала красивите дрехи, прически, гримове,блясъка на събитията,нямам спомен за конкретен момент,в който да се е зародила.

16.Ако не се занимаваше с мода, какво смяташ че щеше да работиш?
– Исках да стана лекар и да помагам на хората,но нямам психика за това,при вида на кръв ми прилошава. За това избрах да завърша политически науки и финанси, надявам се някой ден да постигна нови върхове с образованието ми, но не искам да си представям живота без мода…

17.Как се роди идеята за ,,V & A Glamour”?
– Кръстницата ми е създател на един от първите дамски клубове,израстанах край нея,харесваше ми да гледам как преобразяват жените,мечтаех един ден да имам свой салон и дойде етап,в който успяхме да сбъднем тази моя голяма мечта и с мъжа ми превърнахме салона във верига. Харесва ми работата с хора,харесва ми да общувам с клиентките и екипа,като едно голямо семейство сме.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар