Дали ще изберете комбинирана бебешка количка 3 в 1 или модел 2 в 1, дали тя ще бъде трансформираща се или с отделни модули вие трябва да обърнете внимание на нейното тегло, размери и начин на сгъване. Дали ще си купите евтина бебешка количка или скъпа такава не е от значение. В тази статия ще  ви обърнем внимание на някои допълнителни детайли, които ще бъдат от ваша полза при ползването на  вашата бебешка количка.   

 

Амортисьори за детската количка

 

Почти всички бебешки колички от всички видове и ценови сегменти имат някакъв вид амортисьори (пружини или гумени подложки над колелото). Големите надуваеми колела и сачмените лагери могат да осигурят гладко возене на количката, но наистина гладкото возене зависи от абсорбцията на удара. Доброто поглъщане на удари ще предпази вашето дете от нараняване и ще му осигури здрав и здравословен сън по време на разходка.

 

Дръжката на бебешката количка

 

Когато купувате количка, е важно да оцените нейната дръжка. Чудесно е, ако дръжката може да променя позицията си спрямо количката, ако може да се регулира оптимално за вашия ръст и ако се сгъва, без да създава неудобства при транспортиране в багажника на колата. Регулируемата на височина дръжка може да се удължи на височина или да се огъне под ъгъл. Обръщащата се дръжка ви позволява да променяте позицията на бебето и посоката на погледа му (към вас или света около него). Педиатрите съветват да поставите коша за новородено така, че да можете да виждате лицето на бебето и то, следователно, вашето. Тази поза дава на бебето чувство на увереност, че не е само и има кой да го пази. Но по-големите бебета от осем месеца трябва да седят с лице към посоката на движение. Това им позволява да изследват напълно заобикалящата ги среда. Обръщащата се дръжка е удобна, но количката и люлката в бебешките колички с такава дръжка обикновено са с няколко сантиметра по-тесни.

 

Поставка за крачета

Поставката за крачета в количките помага на вашето бебе да седи удобно, без да виси краката си. Но много стойки са разположени твърде ниско и са полезни само за високи деца. Затова е добре стойката да е с регулируема височина. Освен това е важно предният ръб на седалката да е мек и да не оказва натиск под коленете на вашето дете.

 

Изолирано покривало за крачета

 

Някои колички се продават със защитно тъкано покритие за крачета, наречено „ботуш“ или „маншон“, което помага да поддържате краката на вашето бебе топли. За студените руски зими този аксесоар е необходим. Но ако избраната от вас количка не се доставя с покривало за крачета, можете да закупите покривало за крачета отделно.

 

Сгъване/разгъване на бебешката количка

 

Когато купувате бебешка количка, трябва да се информирате как се сгъва и колко място заема в сгънато състояние. Това е важен фактор, ако планирате често да транспортирате количката в кола, а също и ако вкъщи няма място за съхранение. Количките, които остават изправени, когато са сгънати, могат да бъдат удобно поставени в шкаф или коридор. Но се уверете, че детето не може да стигне до количката и да я събори. Уверете се, че детето ви е далеч от количката, когато я сгъвате или разгъвате. Най-добрите колички се сгъват компактно за секунди с една ръка. Този механизъм е необходим, за да можете да сгъвате/разгъвате количката, докато държите детето на ръце.

 

Поставки за чаши за дете и родители

 

Много модели колички имат две поставки за чаши – една за вас и една за вашето бебе. Това е много полезна функция на бебешката количка. Но дръжте топлите напитки далеч от бебето си. Поставката за родители обикновено съчетава поставка за чаша и джоб за ключове или поставка за мобилен телефон и други компактни цифрови устройства. Ако сте закупили количка без стойка за родители, можете да закупите различни видове малки чанти и покривала, които се прикрепят към дръжката на количката. По-добре е това да са аксесоари, препоръчани от производителя на количката.

 

Просторни отделения за съхранение на багаж

 

Просторна, лесно достъпна кошница за пазаруване прави пазаруването с вашето дете много по-лесно. Размерите на кошницата варират. Изберете такава, която може да побере голяма торба с пелени. Ако изберете модел с накланяща се седалка, уверете се, че можете да достигнете до коша, когато облегалката е напълно легнала.

Дъното на количката трябва да е на достатъчно голямо разстояние от земята, да не се влачи при пълен кош. Някои колички имат еластични чанти за съхранение на гърба на количката или на мястото на кошницата за пазаруване. Не окачвайте тежки чанти на дръжката, количката може да се преобърне, ако е претоварена! Вижте нашите съвети за безопасност .

 

Гаранционен срок и сервизно обслужване на  бебешката количка

 

Всеки родител иска бебешката му количка да издържи възможно най-дълго. Затова при покупката се информирайте за неговия гаранционен срок и къде да се свържете, ако възникне повреда. Обикновено гаранционният срок за количка варира от три месеца до една година.

 

В онлайн магазин Tedko.bg ще намерите богато разнообразие както от евтини бебешки колички, така и скъпи. Без значение цената ние гарантираме безкомпромисно качество и безопасност на детето по време на престоя. При нас ще намерите бебешки колички на Cangaroo, Moni, Kikka boo, Lorelli, Kinder Kraft и много други световни производители.