Без съмнение Минко е най-добрият ни коафьор в момента. От 2007 до 2014 г. той работи като технически директор на световноизвестната американска козметична компания Ревлон. Днес славата му се носи не само в България, но и в чужбина. Българските випове му се доверяват безрезервно за своя имидж. Редица холивудски звезди също се оставят в ръцете на Минко, за да направи от косите им шедьоври. Хю Грант, Мерил Стрийп, Адел, Оливия Уайлд, Дан Картър, Ники Минаж са само част от имената, чиито коси е правил нашият топкоафьор. Способностите си Минко доказва и в многото състезания по фризьорство, които печели. Към наши дни той е креативен директор на Naya Hair в Лондон. Участва в безброй ревюта на прически, като организира и свои собствени. Освен това провежда курсове по фризьорство. През декември 2017 г. в сърцето на София, в най-престижния търговски център на Балканите, отвори врати собственият му бутиков фризьорски салон – „АMA Blow Dry Bar”, който предлага на клиентите луксозни и висококачествени фризьорски услуги.Съвсем скоро Минко Петров ще ни изненада с чисто нов салон в сърцето на София.Преди 2 месеца за втора поредна година Минко Петров грабна приза коафьор на престижните награди ,,Знаменитост на годината”2020.Ето как отговори той на специално зададените му въпроси от сайта Bulgarianews.bg.

Минко Петров с награда за коафьор от ,,Знаменитост на годината 2020”

1. Ако можеше да върнеш времето назад, какво би променила?
– Нищо! Събитията в живота ни моделират и оформят. Аз съм това, в следствие на миналото. Имам прекрасна съпруга и две невероятни деца. Родителите ми ме подкрепят.
Бизнеса ми се разраства. Работих на директорски позиции в Лондон, Париж, Мадрид и София.

2. Хорското мнение оказвало ли е влияние върху теб?
– Не слушам никой. Хората са добри, когато си добър с тях. Разбира се и аз съм получавал удари, но както казват същите:
Ако надцениш някой, ще трябва да платиш разликата.

3. Ако можеше да промениш нещо в света, какво щеше да е то?
– Света е много голям и не смятам че, разбирам как функционира за да си позволя да променям. В България бих искал да имаме детски надбавки за всички деца. Сега имаме само социална помощ за най бедните, което създава предпоставки за конфронтации. Така ще се стимулира раждаемостта. За положителен при ръст на населението една двойка трябва да има поне 3 деца!

4. Какво ще кажеш на хората, които не вярваха, че ще успееш и ще стигнеш дотук?
– Ще им се усмихна!

5. Каква е тайната на успеха ти?
– Още от професионалната гимназия по фризьорство и козметика някак лесно ми се случват нещата. Ако бях по мързелив нямаше да ми се налага да работя много за да поддържам средно ниво. За успеха обаче трябва труд и малко талант. 99%труд и 1%талант. За моя 20 годишен опит в сферата, видях много упорити колеги да изпреварват талантливи фризьори.
Труд е отговора.

6. Каква е твоята рецепта за щастлив живот?
– Това е баланс и разнообразие. Ако искаш нещо направи го бързо. Времето е единствения ресурс който само намалява.

7. С какво искаш да те запомнят хората?
– Рано е да ме помнят. Още аз не се познавам достатъчно за да мога да посоча с конкретика най сините си страни. Напоследък мисля да снимам филм. Може би във фризьорството постигнах всичко за възрастта ми.

8. Има ли нещо, за което съжаляваш?
– Да. Отсъствието от дома. Пропуснах много моменти с Михаела и Габриела. За щастие съпругата ми е гигант и ме замества.

9. Попречи ли Covid-19 на твоята работа?
– Отново късмет. Март месец бях преуморен от ежедневието. От 2017 работих 7 дни по 13 часа. Бях бизо до бърнаут. Първия месец само спах, след което взех имот. Самостоятелна сграда с голям терен. Обурудвах я, ремонтирах я и скоро ще организираме парти за откриване на новия замък на красотата и естетиката в София.
Следствията от пандемията тепърва ще се отразяват. Много ще фалират. В трудния момент естествената селекция ще затвори по-слабите, които разводняват пазара.

10.Работил си в няколко държави като коафьор,къде се чувстваш най-добре?
– Определено в Испания се чувствам добре. В Обединеното Кралство също съм във вихъра си, но по-дълбоко от Искър-О няма и по високо от черни връх няма! България е мой дом и винаги тук се наслаждавам на живота и работата най добре.

11.Какво би казал на младите,които тръгват тепърва да се занимват с фризьорство?
– Фризьорството е наука! Учене, труд, химикали и 12 часа на крак.
Не бързайте да ставате бизнесмени! След обучението започнете като стажант. Гледайте! Абсорбирайте! Творете!
Първо станете творци и артисти, защото след като се превърнете в бизнесмени няма да имате времето.

12.Какво да очакваме от теб през 2021г.?
– Конкурс по фризьорство в Парадайс Център и налагане на АКАДЕМИЯ ПО ФРИЗЬОРСТВО която ще стартира до дни.

13.Правил си прически на световни звезди, какво е да правиш косата на звезди като Хю Гранд,Мерил Стрийп и др.
– За мен всички клиенти са прекрасни. Много обикновени хора са по интересни от някои звезди. Въпреки това се чувствам горд за това че труда ми ме доведе до среща с звезди от световен мащаб. Аз съм обикновено, вече порастнало момче. Мама е мед. Сестра а Татко е Гвардеец. Главозамайвам се все още когато срещна звезда.

14.Скоро отваряш нов салон,разкрий ни повече?
– Смятах че това е събитието на годината за мен. Намира се на ул. ФЕЛИКС КАНИЦ 18. Страхотен район, един от най приятните в София. Хвърлих много труд. Ще има академия, и още нови услуги. Интериора е дизайнерски.Скоро ще говоря повече за това.

15..За втора поредна година грабна приза ,,Коафьор”от престижните награди ,,Знаменитост на годината”,какво значи това за теб?
– Това е събитието на годината за мен. В личен план ,,ЗНАМЕНИТОСТ НА ГОДИНАТА”2020 е оценка която оправдава всичко,което правя, защото понякога имам колебания. Невероятна награда, която получавам за втори път и за мен е много важно, защото цял живот се потя да съм постоянен. Повторното награждаване ми дава надежда че съм на прав път.

16.Ако не се занимаваше с фризьорство, какво смяташ че щеше да работиш?
– Учих телевизионна и кино режисура. Досега не съм се занимавал активно поради заетостта ми в сферата на красотата. Мисля че ще съм много успешен режисьор. Млад съм, имам силите!

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар