ЕЛПИС – Съюз на свободните граждани

Движението Ελεύθεροι Πολίτες Ισχυρή Συμμαχία е създадено с тристранната идея – СПОРТ/ОБЩЕСТВО/КУЛТУРА

Да, може да ви прозвучи странно! За първи път една новосъздадена гражданска партия прояви интерес и ангажираност към българската общност в Кипър, даваща възможност в листите ѝ за общински съветници да има и български граждани, пребиваващи законно в Република Кипър.

Срещата ми с двама от създателите ѝ – Андреас Теофилакту и Бамбос Хараламбос протече интересно и динамично.

Андреас Теофилакту, един от основателите и президент на партията има отлично сътрудничество с България като президент на Кипърската федерация по стрелба с лък и като член на Кипърския олимпийски комитет.

Бамбос Хараламбус също е един от основателите и заместник-председател на партията. Завършил в България в НСА и говори перфектно български език. От много години работи в тясно сътрудничество с България в областта на спорта, рекламирайки родината ни в Кипър.

Споделяха идеите си, желанието за сътрудничество и съвместна работа с общността ни. С мечта за окончателно ликвидиране на расизма, ангажиране на младите хора със спорт и културни дейности, далеч от наркотици и други безразсъдни прояви, по-добър живот за всички, достойни старини за тези, които вече са на пенсия.

„Кипър е остров, граница между Изтока и Запада. Тук живеят хора от различни националности и въпреки, че властите казват, че всички сме равни, расизма не ни е чужд в определени моменти, с което не се гордеем. Не сме нито леви, нито десни. Ние сме за един справедлив свят без войни, бедност и дискриминация, където хората да са доволни и щастливи!

Светът се превърна в едно глобално село и Кипър не прави изключение. Напоследък всичко е извън контрол. Пътища пълни с дупки, чупещи колите ни, мръсни улици без осветление и тротоари. Стотици камери, за да посочват отново и отново, че не ги интересува безопасността ни, а как ще изпразнят джобовете ни. Милиони евро влизат в държавната хазна от платени пътни такси и глоби, които се харчат за неизвестно какво.

Около 400 семейства управляват Кипър от години, които просто сменят столовете от време на време.

Всичко изброено ни напомня, че ние сме това, което гласуваме. Кипър влиза в битката на общинските избори през юли 2024 и ние ще се борим за своето място в обществения живот на родината ни. Която стана втора родина и за хиляди българи, които избраха да живеят и работят на острова ни.

Ще се радваме заедно да работим за един по-добър и хуманен свят, за нас и нашите деца!“

Държах да предам голяма част от разговора ни, дължа го на тези, които ще проявят интерес и може би ще намерят своето място при тях.

За повече информация – Бамбос Харалмбус, тел. 96 303 927.

Страница във Фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=61553501003719

Има възможност за онлайн регистрация на:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjN6mJyzJuvVBxNK_CrMvAXEhKKDkHMumEGowqII8k9UNCzg/viewform