Петя Кочкова откри предизборната си кампания за кмет на община Ботевград. Пред препълнения салон на Народното читалище „Христо Ботев 1884“ тя представи листата с кандидати за общински съветници от партия „Движение Гергьовден“ и програмата за управление на община Ботевград 2023 – 2027 г.  
„Този отбор е страхотен. Петя Кочкова е изключително мотивирана и подготвена. Де да можеше повече общини да имат такива кандидати!“, заяви почетният председател на „Движение Гергьовден“ Любен Дилов – син, народен представител от ГЕРБ-СДС, който бе гост на събитието.

Всичко в живота ни е свързано с общината – от родилния дом до гробищата. Затова е много важно какво се случва в общината и кой я управлява, как се определят данъците ни, къде отиват общите ни пари, енергията ни и времето ни, за да живеем по-добре – продължи Дилов и подчерта: Петя е безалтернативно  най-добрият избор.
Г-жа Кочкова очерта ключовите акценти за бъдещото управление. В неговия фокус са хората от всички населени места в общината.
„Хората. Жизнената среда. Напредъкът. Искаме да създадем открито и отговорно управление. Да установим върховенство на закона. Да осигурим обществени поръчки без скрити интереси и кражби. Да инвестираме умно и ефективно във ВиК и инфраструктурата. Да се погрижим за образованието, културата и спорта. Да гарантираме качественото общинско здравеопазване. Да развием природното и културното богатство на района ни. Ще бъдем гласа на хората“, заяви Петя Кочкова.
Голямата цел на нейния екип е общината да се превърне в място с високо качество на живот и вдъхновяващ пример за развитие. Имаме образовани и добри професионалисти в нашата община, трябва ни съвестно местно управление с ясна визия, обобщи кандидатът за кмет.

Управленската програма на г-жа Кочкова и кандидатите за общински съветници е основана върху конкретните проблеми на общината и решенията за изваждането ѝ от безвремието. Ключови са участието на жителите на общината при вземането на решенията и прозрачното управление, което разходва публичните средства под граждански контрол и се отчита пред обществото до стотинка.

Хората знаят какво е най-добре за тях и общинската власт трябва да се да се вслушва в думите им, каза г-жа Кочкова и призова да гласуват с номер 33!
Поздрав към всички присъстващи , бяха песните на гласовитите Райко Кирилов и Йорданка Варджийска.

Вашият коментар