ANICON 2022 e най-новото Аниме събитие в България, което ще се проведе на 12-ти и 13-ти ноември в  зала Витоша на Интер Експо Център, София. То се отличава от всички други Аниме мероприятия,  започнало като менторска инициатива обучаваща група тийнейджъри аниме фенове, как да организират събития, ANICON прераства в масово събитие въплъщаващо тяхното хоби и между културната дейност на ментора им Албена Джоунс. Като престижен международен организатор и водещ на обучения и събития чрез ANICON oрганизаторът Албена Интернашънъл цели не само всички любители да се насладят на уникалното Аниме косплей шоу което са подготвили многобройните талантливи участници, но и всички посетители да разширят междукултурните си познания чрез сценичните представяния и тематичните щандове на изложението.

На сцената на ANICON ще бъде показана демонстрация на чаена церемония, японските модни тенденции ще бъдат отразени по неповторим начин чрез частна кимоно колекция за продажба и модно ревю на дизайни вдъхновени от Япония. Пред публиката и журито ще бъдат представени десетки косплей персонажи които ще се съревновават за първото място, ще има интерактивни игри, интервюта с инфлуенсъри, естествено менторска презентация и много, много колоритни кей-поп танци.

Щандовете на ANICON ще предлагат разнообразие от тематични сувенири, мърчандайз, ръчно изработени изделия и аксесоари, бижута, томбола с японски награди и тематичен фото кът от нашите партньори  Honest Cospaly. Посетителите ще могат да се включат в уъркшопове по Оригами, Калиграфия, Омамори – правене на японски амулет и Хайку – писане на кратко японско стихотворение, чрез съдействието на възпитаниците от японските паралелки на 18-то СУ „Уилям Гладстон”.

Спонсори на ANICON  са Chatime, Пекарна Прованс и вода ЛЕДИНА, а специален гост е кей-поп групата LCL.    
ANICON е букет от интересни прояви на визуални и творчески форми на японското изкуство, това прави събитието привлекателно за всички възрастови групи отворени към едно по-различно изживяване. Заповядайте  тази събота и неделя 12-ти 13-ти ноември в зала Витоша, Интер Експо Център, вратите отварят в 11ч. начало на програмата 12.30ч.  Очакваме ви!
 

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com