Днешното ми интервю е с носителката на наградите Мисис България Свят 2018 и Мисис Евпроейски Съюз 2019, а именно очарователната Яна Средкова. Какво сподели тя пред мен, можете да прочетете в следващите редове.

Здравей, Яна! Радвам се че прие поканата ми за интервю. Нека те питам първо, как си?

– Здравей. И аз се радвам да се видим.. (усмихва се) Ами както винаги ме хващаш в движение и “на педал”, с много поставени задачи за деня.

Подготвяш ли се за лятото и как?

– Подготвям се в рамките на разумното, фитнес за тонус, леко солариум и подновявам детокс режима (усмихва се).

Смяташ ли, че е вярна максимата „Здрав дух в здраво тяло“?

– Категорично Да. Казват, че здравето не е всичко, но всичко без здраве е нищо. Но за здравето си трябва да се грижим, и да си обръщаме внимание.

В професионален план, неотдавна ти създаде Yana’s Bakery.. Разкажи ми повече за проекта.

– Да, създадох марката Yana’s bakery извън обсега на Green Basket, който беше специализиран в притотвянето на здравословни храни. Yana’s bakery е марка към всичко свързано с хляба и хлебните изделия. Домашно приготвени с много любов и желание. Надявам се съвсем скоро да се отвори и пекарна. В момента работим изцяло с онлайн поръчки.

Ти си носителка на няколко престижни титли, което само по себе си говори за това, колко си успешна. Какво за теб са наградите и важни ли са?

– Корони, награди, отличия – всичко е до време! (смее се) Разбира се, че когато съм ги получавала съм се радвала, защото съм била оценена и забелязана. И до ден днешен са на почитно място вкъщи и ми е приятно да си припомням хубавите моменти.

Чувствала ли се подценена някога?

– Само ако аз сама в моменти на слабост и мисля такива неща, над които разсъждавайки си да се поставя в такава ситуация. Подценяването е отрицателен модел на мислене у хората. Старая се да го избягвам, както и този типаж хора, които се опитват да ме подценяват и омаловажават.

Как съумявяш да съчетаеш всичко – да бъдеш професионалист, майка на три деца, дама и жена?

– А, трудна работа и почти не успявам (усмихва се), освен ако няма външна намеса, а и както виждаш – затова съм и непрекъснато в движение и около мен цари суматоха, доста често. (смее се)

Намираш ли баланса между личният и професионалният живот?

– Старая се, но повече обръщам внимание на професионалния. Личния в момента съм го загърбила изцяло.

Неведнъж си споделяла, че си прекарала COVID-19 на крак и без усложнения и то няколко пъти. Как ти повлия пандемията? Промени ли те?

– Истината е, че за себе си не мога да кажа. Не се чувствам “различна”, но доста от хората с които се сблъсквам всекидневно в комуникацията си виждам, че са се променили доста. Голяма част от тях са станали по-затворени.

Разкажи ми малко за клиентите си, те са повече от родният шоубизнес или обикновени хора?

– И от двете. Истината е че, за мен няма значение дали си от родния шоубизнес или най- нормален човек. Хората имаме различни здравословни пролеми или просто искаме да се храним здравословно. Аз обръщам внимание на всеки, който ме потърси.

Какво бе чувството да се впуснеш в киното и да изиграеш ключова роля?

– Голямо предизвикателство беше за мен, защото това е и първият ми сблъсък със света на киното. Надявам се съвсем скоро пак да се похваля с роля.

Виждаш ли се като актриса?

– Че защо не?! Достатъчно съм амбициозна и упорита. Камерата не ме притеснява.

Смяташ ли че в България е нужен само талант за да бъде успешен човек?

– Талант и късмет. Повечко късмет и да си на точното място в точния момент.

Участваш в много благотворителни кампании, което само по себе си, говори че си добър човек. Вярваш ли в доброто?

– Искам да вярвам. Добрината е нещо много относително. Тя зависи от конкретна ситуация. Едно и също нещо в дадена ситуация може да е добро, но в друга да навреди. Добрината е градивна когато служи на другия градивно. При мен добрината се видоизменя с наивност.

На какво те научи живота?

– За последната една година, да отстоявам най-вече себе си, и възгледите си.

Какво казват хората за Яна Средкова?

– (смее се).. че е добър и стойностен човек!

Ако имаше възможност да бъдеш някой друг, дори за ден, би ли била и ако да, кого би била?

– Светът е пълен с хора, които се страхуват от същността си. Не бих заела ничие място, дори за ден. Аз съм това, което съм и се харесвам!

Кое събитие преживя най-трудно?

– Всеки има възходи и падения. Както в личин, така и в професионален план. Така че и на двата фланга съм преживяла и преживявам доста трудности.

Какво би казала на всички хора по света, ако можеха да те чуят точно в този момент?

– Да бъдат открити един към друг и да се обичат!

Благодаря ти за това че бе истинска и откровена с мен. Пожелавам ти много успехи във всяко начинание и скоро да има какво да разказваш отново. Какво си пожелаваш ти самата и какво ще пожелаеш на нашите читатели?

– Пожелавам на себе си да бъда още по твърда във взиманито на решения и да бъда здрава.
На твоите читатели, да бъдат здрави!

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com