Кампанията събра над 24 000 лева за 24 часа

 

Над 24 000 души в цялата страна се включиха в Деня на маратонката, който беше отбелязан на 22 март. Социално ориентираната кампания на MultiSport се организира за шеста поредна година и има за цел да стимулира работещите хора да бъдат физически активни в името на добра кауза. За всяко посещение с карта MultiSport в над 1 000 партньорски обекта в цялата страна компанията дарява по 1 лев за фондация „Сийдър“. Само за 24 часа събраните средства надхвърлят 24 000 лв. С тях ще бъде организиран терапевтичен летен лагер с конна езда за деца и младежи с увреждания от семейните центрове на фондацията в Казанлък.

Най-много дарители тази година са се включили в София (18 500), следвани от над 3 000 във Варна и близо 1 000 в Пловдив. Кампанията е подкрепил и един човек в село Могилово, където живеят едва 165 души.

Сред компаните, които застанаха зад кампанията като посланици през 2024 г, са Alorica, Банка ДСК, Discordia, Siemens, Payhawk, Mentormate, Виваком, Arrise, ARRISE powering Pragmatic Play, Sutherland Bulgaria.

По данни на организаторите най-предпочитаните спортове в Деня на маратонката са били фитнес, функционални тренировки, йога и духовни практики, плувни басейни, спа и солни терапии.

Десетки хиляди подкрепят кампанията всяка година в цялата страна. Така за последните три години инициативата генерира дарения от близо 65 000 лева за организации като сдружение SOS Детски селища България, фондация “Сийдър” и фондация “Карин дом”. Средствата се инвестират в закупуването на спортни екипи и обувки, изграждане на различни съоръжения, организиране на спортни лагери и осигуряване на специалисти за работа с деца, както и различни подобрения в нов терапевтичен център във Варна.

Денят на маратонката стартира през 2019 г. като социална кампания на MultiSport, целяща да повиши физическата активност сред работещите хора. Днес инициативата цели да подпомогне добри каузи чрез спортна активност под мотото #СпортЗаДругите като стимулира повече хора да спортуват.

“Щастливи сме, че в лицето на MultiSport имаме дългогодишен партньор, който застава зад каузата на фондация “Сийдър” за предоставяне на устойчива качествена грижа за деца в риск и млади хора с увреждания. Денят на маратонката е отличен пример за кампания, която обединява усилията на бизнеса и хората в подкрепа на най-уязвимите в нашето общество. Благодарение на тази кампания, децата и младежите с тежки увреждания от нашите семейни къщи ще се насладят на планински летен лагер с терапевтичен елемент – конна езда, което ще подобри тяхното физическо и емоционално състояние и ще донесе много положителни емоции“, заяви Александрина Димитрова, изпълнителен директор на фондация „Сийдър“.