Здравей, Денис. Радвам се, че отново си гост на нашата медия, в какво настроение те откривам?

– Здравей, благодаря за поканата. Говорим си на ти, защото така е прието във всяка една индивидуална или групова психологическа работа, а и се познаваме. Откриваш ме в позитивно и лятно настроение.

Последната година с арттерапията с глина ти създаде психологически мост за балансиране на връзката между родители и деца, разкажи повече за това? 

– Благодарение на този метод се балансира връзката между родителите и децата. Създадох този тренинг, защото родителите не познават децата си и остават непознати един за друг.

Можеш ли да споделиш примери от твоята практика, където подобряването на комуникацията е променило семейната динамика?

– Разбира се, това е в основата на моята работа да балансирам семейната динамика и така да се решат конфликтите и причината поради, която хората търсят помощ. Много често родителите търсят психологическа помощ за своите деца, без да осъзнават, че те трябва да балансират своите емоции като страх, тревожност и чувство за контрол.

Кое е нещото, което те вдъхновява? 

– Усмивката, щастието и емпатията на хората. Всеки греши, но когато сърцето ни е изпълнено с любов – нещата се случват. Затова нека се научим да бъдем изпълнени с емпатия, благодарност и приемане.

Съществува ли формула за успех?

– Постоянство, мотивация, амбиция. За успехът е важно да вярваме в себе си и да имаме подкрепа от семейството, приятелите и колегите!

Какво ще пожелаеш на нашите читатели? 

– Да се осмеляват да мечтаят и да се научат да вярват в себе си, в своите ресурси и да развиват творческия си потенциал, точно както правим в школа Magic Art & Psy. ( https://www.facebook.com/MagicArtActing )