• Следващо поколение: Range Rover Velar се отличава с най-усъвършенстваната информационно-развлекателна технология Pivi Pro, съдържаща единичен свръхмодерен 11,4-инчов извит стъклен сензорен екран
  • Хармонична интеграция: Усъвършенстваният сензорен екран е хармонично интегриран в централната конзола, осигурявайки достъп до функциите на автомобила, включително дигитален контрол на климата, звука и седалките
  • Най-тихото купе: Активното шумопотискане, налично с водещите аудиосистеми MeridianTM, гарантира, че Range Rover Velar е най-тихият автомобил в своя клас по отношение на шума от пътя 
  • Превъзходен звук: Модерните опции за аудиосистема MeridianTM включват завладяваща аудиосистема с 3D съраунд звук и 16 високоговорителя с прецизно възпроизвеждане, субуфер и усилвател с мощност 750 W
  • Усъвършенствани светлини: Пикселизирани LED предни фарове със знакови дневни светлини (DRL), с технологии за адаптивни дълги светлини и динамично осветяване в завой за по-добра видимост и по-малко заслепяване
  • По-чист въздух: Системата Cabin Air Purification Plus спомага за осигуряване на по-чист въздух в купето чрез съвременните системи за филтриране на прахови частици с размер до 2,5 µm, както и чрез управление на CO2
  • Свързано удобство: При пълна свързаност чрез безжична връзка с Apple CarPlayTM, интегрирането на смартфон е безпроблемно. Безжичната връзка с Android Auto® и безжичното зареждане на устройства също са стандартно оборудване
  • Винаги свързан, винаги актуален: Актуализациите на софтуера по въздуха позволяват обновявания без посещаване на дилър, докато пакетът Online и Wi-Fi мрежата осигуряват постоянна свързаност и забавление

 

 

Range Rover Velar предлага на клиентите набор от авангардни технологии, които го правят по-свързан и усъвършенстван от всякога, като същевременно позволяват красиво редуктивен дизайн.

Следващото поколение информационно-развлекателна система Pivi Pro е в основата на минималистичния интериор на Velar, с 11,4-инчов извит стъклен сензорен екран, предоставящ най-интуитивното изживяване при контрол на автомобилните настройки – включително силата на звука, климатика и регулирането на седалките, интегрирани дигитално в дисплея.

Модерната свързаност позволява лесно сдвояване на смартфон – включително безжична връзка с Apple CarPlay™. Безжичната връзка с Android Auto® също е по стандарт, а безжичното зареждане на устройства позволява безпроблемно свързване без кабели.

Алекс Хеслоп, директор Електротехника, JLR, заяви: „Range Rover Velar разполага с най-новото      поколение на нашата отличена с награди информационно-развлекателна система Pivi Pro с елегантен единичен извит стъклен интерфейс и начален екран с обновен дизайн. Системата контролира по цифров път всички функции, свързани с шофирането, комфорта и удобството. Ергономично проектирана за намаляване на отраженията и минимизиране на разсейването, новата система е интуитивна и интелигентна с цифрови бутони и плъзгачи, предназначени да работят в хармония с гласовия изкуствен интелект за по-бърза и по-лесна употреба.“  

Свръхмодерна система Pivi Pro

Range Rover Velar съдържа най-новото поколение на информационно-развлекателната технология Pivi Pro. Тя интегрира контролите за всички автомобилни функции в 11,4-инчовия извит стъклен сензорен екран; изчистеният му дизайн създава илюзията, че се рее във въздуха.

Осигурявайки подобрена функционалност, контролите за климатика, седалките и силата на звука са винаги видими от двете страни на екрана, за незабавен достъп и управление чрез плъзгане или просто докосване, с характерната за Pivi Proгъвкавост и интелигентност, предоставени от познатото 3-панелно централно разположение. Приблизително 80% от задачите могат да бъдат изпълнени с две докосвания на началния екран.

В началото на всяко пътуване на водачите се представя полезен панел Pre-Drive за бърз и удобен контрол на често използвани функции като премахване на замъгляването на стъклата и опционалните седалки с подгряване. При потегляне панелът Pre-Drive изчезва, за да разкрие 3-панелен начален екран, който може да бъде персонализиран спрямо индивидуалните предпочитания.

Системата Pivi Pro позволява на водача да контролира всичко чрез интуитивния централен сензорен екран и позиционира контролите на климатика по-високо в автомобила, по-близо до водача. От двете страни на дисплея са разположени странични ленти с многофункционални плъзгащи се контроли. Тези виртуални бутони са винаги видими и осигуряват незабавен достъп до често използвани функции, включително индивидуално регулиране на температурата за пътниците отпред, силата на звука и избора на режим за системата Terrain Response.

За допълнително удобство постоянно видимите панели с превключватели, разположени по вертикалните страни на дисплея, включват също преки пътища за медии и навигация, камери и премахване на замъгляването на стъклата.

Pivi Pro поддържа лесна безжична свързаност с Apple CarPlay™,  безпроблемно интегрирана в извития стъклен дисплей. Водачите могат да се свържат безжично и с Android Auto, докато безжичното зареждане на устройства осигурява незабавно бързо зареждане без необходимост от кабели.

Хармонично интегрираният и дискретен дизайн на станцията за безжично зареждане на устройства също спомага за предотвратяване на разсейването от смартфона. Пътниците се възползват и от опции за бързо зареждане, с до три USB-C порта в цялото купе.

Pivi Pro е винаги свързана, а с технологията за актуализации на софтуера по въздуха Software Over The Air клиентите са в състояние да изтеглят последните обновявания в удобен за тях момент. 80% от всички електронни блокове за управление в автомобила – обхващащи системата Pivi Pro, навигационните карти и бордовата диагностика, както и системите на шасито и силовия агрегат – са в състояние да се актуализират безжично. Така Range Rover Velar може да получава най-новия софтуер по въздуха без да е необходимо да се посещава дилърство.

Range Rover Velar има също Wi-Fi свързаност с план за мобилни данни, което гарантира на пътниците забавлението и връзката със света по всяко време. Pivi Pro се отличава с двойна интегрирана eSIM технология и базирана на облака архитектура, което означава, че осигурява пълен достъп до редица онлайн приложения, интегрирани в информационно-развлекателната система, включително Spotify – и всички те позволяват достъп без необходимост от връзка чрез смартфон.

За лесна навигация Pivi Pro съдържа също интеграция на what3words. Интелигентната технология за картографиране разделя земното кълбо на мрежа от квадрати 3х3 м, на всеки от които е присвоена уникална комбинация от три произволни думи, за да се предостави адрес на what3words. Без необходимост от мобилна свързаност, винаги включената технология на Pivi Pro позволява на водачите да навигират до точна и прецизна локация, като въведат само три думи директно в навигационната система.

Обстойна тестова програма

Информационно-развлекателната система от най-ново поколение е била обект на задълбочено тестване и разработка, както цифрово, така и физически, с участието на тестващи хора, за да се намали времето за изпълнение на задачи и взаимодействие и да се предостави възможно най-удобното за потребителя технологично изживяване. Водачите могат да персонализират начина на извеждане на информация за автомобила и пътуването, като използват 12,3-инчовия интерактивен TFT дисплей за водача. Дигиталният инструментален панел допълва Pivi Pro с подобен 3-панелен дисплей, позволяващ персонализиране за всичко – от навигационни инструкции до данни за пътуването с автомобила. Заедно интерактивният дисплей за водача и Pivi Pro създават превъзходно и опростено потребителско изживяване с ясни дисплеи и по-удобно използване.

По време на шофиране интуитивен, опционален пълноцветен Head-up дисплей намалява разсейването чрез прожектиране на важната информация за автомобила и пътуването директно в полезрението на водача, поддържайки интерактивния дисплей и основния екран на Pivi Pro.

Всепоглъщащ звук

С Range Rover Velar е наличен набор от мощни аудиосистеми MeridianTM, включително MeridianTM с 3D съраунд звук,която при Velar Autobiography предоставя възпроизвеждане с висока прецизност, използвайки до 17 високоговорителя и 750-ватов усилвател за всепоглъщащо звуково изживяване.

Допълнителен финес се постига с активната система на Velar за шумопотискане, която използва модерна технология със сензори и високоговорители, за да маскира външния шум и да осигури спокойна среда в купето. Опционалната технология работи с акселерометри, които отчитат вибрациите, водещи до преноса на шума от пътя. След това модерната система калкулира аудио сигнал, който излъчва през високоговорителите на MeridianTM, за да намали нивото на децибелите в автомобила.

Технологията за активно шумопотискане гарантира, че новият Range Rover Velar предлага най-тихото купе в своя клас по отношение на шума от пътя. Нейната цел е също да спомогне за по-малко умора при шофиране, като намалява излагането на пътниците на нискочестотен шум за дълги периоди от време.

По-чист въздух

Подобрявайки изживяването при пътуване, Cabin Air Purification Plus е модерна система за филтриране на въздуха, която цели да осигури по-чист въздух в купето за повече комфорт и бдителност. Налична като част от пакета Comfort (или стандартно оборудване при Autobiography), модерната система извършва филтрация на прахови частици с размер до 2,5 µm и управление на CO2, като следи и контролира нивата на CO2 в автомобила.

Достъп до системата се осъществява чрез сензорния екран на Pivi Pro, като е възможно водачите да прочистят въздуха в купето преди пътуване с помощта на приложението Remote за смартфон. Това може да се извърши и в движение, като се показва нивото на CO2 както вътре, така и извън автомобила.

Технологията за йонизация на въздуха в купето също е част от Cabin Air Purification Plus, йонизирайки частиците във въздуха, за да помогне за пречистване на околната среда от вредни алергени, вируси, носените във въздуха бактерии и свързаните с тях миризми. Пътниците могат да активират тази функция от страницата Air Quality (Качество на въздуха) на информационно-развлекателната система или тя се активира автоматично, когато водачът включи функцията Purify (Пречистване).

По-добра видимост

През нощта новият Range Rover Velar оптимизира осветяването със своите модерни пикселизирани LED предни фарове със знакови дневни светлини (DRL). Стандартно оборудване при Dynamic HSE и Autobiography, тази система на предните фарове съдържа три пъти повече светодиоди в сравнение с матричните LED предни фарове и разполага с технология за адаптивни дълги светлини. Всеки фар съдържа четири пикселни модула, с 67 прецизно контролирани светодиода във всеки, които могат да бъдат прецизно адаптирани към условията и пътя напред, за да се осигури най-ефективния светлинен лъч.

Функцията за динамично осветяване в завой използва данни за скоростта и кормилното управление, за да реагира на пътя и да осветява тъмните ъгли и ръбове, докато обхватът на дългите светлини може да фокусира светлината почти на половин километър напред за оптимална видимост.

Способни да хвърлят сенки около четири насрещни обекта и да избягват заслепяването, адаптивните дълги светлини автоматично се адаптират към скоростта на автомобила, хвърляйки широк лъч при ниски скорости и по-интензивен, по-дълъг лъч при скорост над 70 км/ч.

Системата за адаптивни предни светлини автоматично осигурява различен лъчев модел в зависимост от пътните условия, с режими Country, City, Motorway и Wet/Adverse Weather, които регулират обхвата, ширината и интензитета на лъча спрямо околната среда и условията, докато Pixel LED системата е в състояние също така да затъмнява пътните знаци, за да намали отблясъците от тях през нощта.

Допълнително удобство

Удобството при маневриране се осигурява от съвременната комбинация от 3D пространствена камера и технологията за помощ при паркиране. 3D пространствената камера осигурява 360-градусов изглед около Range Rover Velar за по-добра видимост. Той се извежда на ясния екран на Pivi Pro и се поддържа от усъвършенстваната система за подпомагане на паркирането, която може  автоматично да паркира автомобила, когато идентифицира свободно паркомясто, включително за успоредно и перпендикулярно паркиране.


Отдалечен достъп

 

Потребителите на смартфон могат също да използват приложението Remote, за да проверяват важна информация за своя Velar (включително наличие на гориво, местоположение, история на пътуването), да заключват и отключват автомобила, да затоплят или охлаждат купето преди пътуване чрез стартиране на функцията на климатика Park Heat.

При рlug-in електрическите хибридни модели собствениците могат да проверят нивото на оставащия електрически пробег, състоянието на заряда, времето за зареждане и да зададат температурата в купето чрез предварителна климатизация, която използва захранване от електрическата мрежа вместо от батерията на автомобила.