Днес „Български пощи“ официално наградиха авторите на първите три писма, класирали се в националния етапна 53 – тия Международен епистоларен конкурс за млади хора на церемонии в Централните пощи във Варна, Ямбол и София. Темата беше: „На своите 150 години ВПС служи на хората по света повече от осем поколения. Оттогава светът се промени изключително много. Напишете писмо на бъдещите поколения за света, който се надявате да наследят“.

Първа награда – електрически скутер бе присъдена от журито на конкурса на Георги Димитров от Варна. „Темата на конкурса предизвика не само интерес у мен, тя провокира творческата ми креативност и съм много щастлив, че успях да постигна този успех. Моето писмо е израз на моите мечти, на моите желания и на моите надежди за едно  спокойно  бъдеще“, сподели 15-годишният младеж по време на награждаването. Неговото писмо е изпратено на Всемирния пощенски съюз за участие в международния етап на конкурса. „Този конкурс беше поредното предизвикателство и аз съм горда с постижението на моя ученик.“, допълни Пенка Атанасова, учител в Професионална гимназия по електротехника, Варна.

Второ място спечели Руслана Иванова от Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Ямбол и получи четец за книги. 15-годишното момиче сподели, че е била провокирана от темата на конкурса, защото за нея е изключително важно да съществува връзка между поколенията. В своето писмо тя отправя послание за съхранена човечност и споделено общуване. Изключително смисленото и грамотно написаното писмо впечатли журито от „Български пощи“ и то бе класирано на второ място.  

На трето място се нарежда участничка от най-малката възрастова група – Анна Глушкова, която е само на 9 години, от София. Тя е наградена със смарт часовник. „Първият конкурс, в който участвам е, този на „Български пощи“ и съм изключително горда, че спечелих награда и грамота. Със сигурност ще участвам и в бъдеще, защото обичам да се състезавам и да показвам знания и умения.“, сподели Анна по време на церемонията. Родителите на малката участничка благодариха на „Български пощи“ за възможността, която предоставят на децата да изразяват своя талант и да се развиват, чрез конкурсите, които организират.

Дружеството изпрати по пощата и десетки грамоти на талантливи ученици от цяла България. Екипът на „Български пощи“ поздравява всички участници и им пожелава още много постижения.

Нека следващите поколения се вдъхновяват от примера на нашите млади автори и да продължават да изразяват своите мисли в нашите бъдещи конкурси.