Защо Папи е провъзгласен от феновете за „българския Джони Кеш“ и на какво се дължи фурорът около новата му песен?
 

Папи Ханс е отдавна познат на всички като един от най-талантливите ни музикални артисти, автор не само на десетки хитове, но и няколко тотални бестселъра. Освен и номинацията на фестивала в Кан, която получи миналата година, отскоро певецът реши да покаже на България и че може да танцува в риалити формата за звезди – “Dancing Stars“. Там той обяви, че тази година ще вади нов албум и изпя пред публиката дебютната песен от албума – „От страх да ме загубиш“, която бързо се превърна в хит.

Само няколко седмици по-късно, Папи шокира всички с нова песен с видео, на име „Знаеш името ми“. „Тази песен е за битката за човешката душа, която трае цял живот“ споделя певецът в социалните си мрежи. Какво точно имаше предвид авторът, разбрахме чак когато излезе песента.

„Знаеш името ми“ е песен като никоя друга в неговия репертоар. И като никоя друга, като цяло. Звученето е мрачно и леко кънтри, а в нея Папи пее от името на дявола (както и го играе в клипа), като изкусно се опитва да примами човек, видимо бягащ от своите грехове.

Изключително креативната концепция и гледна точка се оказа провокативна за някои, но всепризната като абсолютно новаторска в българската музика. Само часове след премиерата стотици коментари се изсипаха, сред които някои го оприличаваха на българския Джони Кеш. Други казваха, че това не е само Папи Ханс, в тази песен е Константин Трендафилов (както е истинското му име, което той ползва за да подпише книгите си). Трети казват, че досега в българската музика никога не е имало подобен текст, който така да провокира вътрешни размисли. „Имах високи очаквания и се чудех оттук – накъде, дори очаквах да си се поизчерпил, а ти ни изненада отново“ гласи коментар под песента.

Артистът, стъписан от интереса на хората, сподели очарователно видео, в което скромно благодари на феновете си и им каза, че преди години е нямало да пусне песен като тази от страх, че е твърде различна. Докато днес, той смело споделя своите песни, защото знае, че има публика, достатъчно чувствителна и интелигентна, за да ги оцени.

Някои се запитаха дали и Папи не е станал член от някоя нашумяла религиозна секта, но артистът твърдо заяви преди обявяването на песента, че не е религиозен и не се асоциира с никоя религия и общество, а песента е писана изцяло като метафора за вътрешната борба между доброто и злото у него.

Това е втората песен от предстоящия му албум „Цветовете на тъгата“. Нямаме търпение да видим колко още изненади ни е подготвил най-креативният артист у нас.