На 9 май, Денят на Европа, Мото-Пфое стартира доставката на 160 броя Defender за нуждите на Гранична полиция. На специална церемония директорът на Гранична полиция и министърът на вътрешните работи получиха първите 40 автомобила. Тази доставка е част от широкомащабен проект, съфинансиран от Европейския съюз, с цел подобряване на управлението на границите и визовата политика за периода 2021 – 2027 година. През 2009 година Мото-Пфое достави 190 броя Defender. Сега, 13 години по- късно, Гранична полиция ще разчита на новото поколение от иконичния офроудър.

 

Мото-Пфое мобилизира усилията си в доставяне на автомобилите за рекордно кратко време в сегашните условия на автомобилния пазар, като за пореден път затвърди ангажираността на JLR към Гранична полиция и силите на реда, с които компанията е сътрудничила многократно през годините. С това Мото-Пфое доказва отново корпоративната си отговорност и социален дълг, осигурявайки европейската сигурност като част от приоритетите на съюза.

 

От 1948 година Defender е символ на здравина и мощ, олицетворява се с изключителна надеждност и е логичен избор за експедиции в труднодостъпни места по света. Новото поколение Defender e оборудван със специализирана високотехнологична система за всякакви терени – Terrain Response, сензор за дълбочина на газене, задвижване на четирите колела, двустепенна раздатна кутия, асистент за спускане по наклон, система за подпомагане на потеглянето при ниско сцепление и много други. Defender e идеалният избор за акции и операции в тежки условия, както и за надеждна засилена защита на границите на страната.

 

Всъдеходът е проектиран и тестван до краен предел, далеч от стандарта за SUV моделите. Най-здравият Defender досега отговаря и на най-тежките изисквания с капацитет на теглене и газене в дълбоки води до 900 мм. Инженерната мисъл от най-високо ниво заслужено му печели приза „Най-добър автомобилен дизайн“ на ежегодните World Car Awards. Характерният му силует го прави веднага разпознаваем навсякъде, като той остава верен на пионерския дух, който е характерен за Land Rover в продължение на повече от 76 години, задавайки стандарти за 4х4.

 

Иконичен по име, форма и способности, Defender е най-здравият и многообразен модел в гамата на британската марка, като в него са заложени легендарни високопроходими възможности, надеждност и лесна поддръжка. Той е продукт на контролирана еволюция – могъща комбинация от опита на Land Rover, доказани инженерни и технологични способности и иновации. Затова е най-търсеният модел за екстремни експедиции и предизвикателни терени в целия свят. А фактът, че близо 60% от първите произведени автомобили Defender (1948 г.) са още в движение, доказва непреклонния дух на модела и неговите неограничени възможности.

 

С този важен проект Мото-Пфое не само потвърждава своята ангажираност към сигурността и защитата на границите на страната, но и утвърждава позицията си като надежден изпълнител за доставка на специализирани автомобили и оборудване за силите за сигурността.