Документалната HBO Original поредица от шест части – „Животът и смъртните случаи на Робърт Дърст – част 2“, от продуцента и режисьор Андрю Джареки, дебютира днес в онлайн стрийминг платформата HBO Max, а телевизионната му премиера е във вторник – 23 април, от 21:00ч. по HBO. ТРЕЙЛЪР

„Животът и смъртните случаи на Робърт Дърст – част 2“ е продължение от шест епизода на революционната документална поредица, наградена с Emmy® от 2015 г. В част втора ще видим разследването на създателите на филма от последните осем години, което включва сведения, телефонни разговори на Дърст от затвора и интервюта с нови свидетели.

Глобалната сензация от 2015 г. „Животът и смъртните случаи на Робърт Дърст„ разкри един от най-нашумелите криминални случаи след продължилото десетилетия разследване с основен заподозрян милиардера Робърт Дърст и завърши с шокиращото самопризнание на Дърст: „Убих ги всички, разбира се“.

Само часове преди последния епизод да бъде излъчен, Дърст беше арестуван за убийството на дългогодишната си приятелка Сюзън Берман в Лос Анджелис. Продължението на поредицата описва разследването, продължило през следващите осем години. Новите епизоди разкриват нова информация и проследяват съдебния процес. Поредицата включва интервюта със сътрудници на милиардера, телефонни обаждания на Дърст от затвора до неговите приятели, семейство и адвокати, и видеозаписи от разпита на прокурорите след ареста му. Ще видим и откровени интервюта с адвокати на обвинението и защитата, както и с част от съдебните заседатели и съдията по делото.

С ексклузивен достъп до ключови участници в процеса за убийство и с изключителна прецизност, „Животът и смъртните случаи на Робърт Дърст – част 2“ продължава да дълбае в света на убиец, който успява да избегне правосъдието повече от три десетилетия.

В поредицата участват заместник-окръжните прокурори на Лос Анджелис, Джон Люин и Хабиб Балиан, както и екипът на защитата на Дърст, воден от Дик ДеГуерин, който помага на Дърст да бъде оправдан в процеса за убийството му в Галвестън през 2003 г., и известния адвокат Дейвид Чесноф. Ще видим още журналистите Чарлз Багли, който отразява събитията около Дърст за New York Times, и Лиза ДиПауло, която съобщава за убийството на Сюзън Берман за New York Magazine, както и съдия Сюзън Крис, която председателства процеса за убийството в Галвестън; съдия Марк Уиндъм, който председателства процеса за убийството на Сюзън Берман; членове на журито; приятели и сътрудници на Дърст и на неговите жертви – Сюзън Берман и първата му съпруга Кати Дърст.

Какво да очакваме в следващите епизоди:

Епизод 1:
Припомняме си събитията от първия сезон на „Животът и смъртните случаи на Робърт Дърст“ от 2015 г., когато уличаващите доказателства излизат наяве, а Дърст, издънката на една от най-могъщите фамилии за недвижими имоти в Ню Йорк, се укрива. Той е заловен в Ню Орлиънс и е обвинен в убийството на най-добрата си приятелка Сюзън Берман през 2000 г. С помощта на втората си съпруга, Дебра Чаратан, Дърст събира екип от адвокати, сред които е Дик ДеГуерин, който печели делото за убийството на съсед на милиардера през 2003 г. в Галвестън, Тексас.

Епизод 2:
Дърст се свързва от затвора с бивши приятели и сътрудници, включително Ник Чавин и Сузи Джордано – приятели, които са му помагали в миналото. Първоначално Ник се опитва да избегне намесата в случая, но съпругата му Тери се свързва с прокуратурата на Лос Анджелис, за да им каже, че съпругът ѝ знае повече, отколкото им казва, и Ник решава да сътрудничи.

Епизод 3:
Дърст се явява в съда по делото за убийството на Сюзън Бърман в Лос Анджелис през 2020 г. Съдът изслушва подробности за изчезването на първата му съпруга Кати през 1982 г. и прокурорите стигат до заключението, че Бърман е помогнала на Дърст да прикрие престъплението. Ник Чавин застава на свидетелската скамейка.

Епизод 4:
Дългогодишният адвокат, довереник и приятел на Дърст, Стюарт Олтман, е обвинен от прокурора Люин, че е уклончив на свидетелската скамейка. Дърст решава да свиделства.

Документалната HBO Original поредица „Животът и смъртните случаи на Робърт Дърст – част 2“ е продукция на Hit The Ground Running. Режисьор е Андрю Джареки, продуценти са Шарлот Кауфман, Сам Нийв, а изпълнителни продуценти са Нанси Ейбрахам, Лиза Хелър и Сара Родригес.

„Животът и смъртните случаи на Робърт Дърст – част 2“, е достъпен в онлайн стрийминг платформата HBO Max, а телевизионната премиера на поредицата е във вторник – 23 април, от 21:00 ч. по HBO.