Първите два премиерни епизода ще се излъчат в неделя, 7 април, от 22:00 ч. и 23:00 ч.

Новата документална поредица от четири части на Investigation Discovery “На снимачната площадка: тъмната страна на детската телевизия” разкрива токсичната и опасна среда зад някои от най-емблематичните детски предавания от края на 90-те години на миналия век и началото на този.

Поредицата се фокусира върху империята, изградена от Дан Шнайдер, която има неоспорима власт върху поп културата. Сериали като „All That“ и „The Amanda Show“, наред с други, са изключително популярни сред децата по онова време и дефинират стила на забавление за цяло едно поколение. Но зад оптимистичното екранно присъствие заедно със съмнителни шеги и пресилени скечове, поредицата разкрива една коварна среда, изпълнена с тормоз, сексизъм, расизъм и динамика, неподходяща за непълнолетните звезди и екип.

“На снимачната площадка: тъмната страна на детската телевизия” предлага безпрецедентен достъп до историите на ключови членове на актьорския състав и екип от популярния сериал на Шнайдер, излъчван по Nickelodeon, „All That“ , сред които Джовани Самюелс, Кайл Съливан, Брайън Хърн, Катрина Джонсън и режисьорът Върджил Фейбиан. Сценаристите Джени Килген и Кристи Стратън разказват за токсична и сексистка среда в стаята на сценариста на „The Amanda Show“, а Алекса Николас споделя какво е да бъдеш част от „Zoey 101“. В документалната поредица взима участие и Марк Съмърс от популярното игрално шоу ”Double Dare“, както и актьори и членове от екипите на iCarly, Sam & Cat, Victorious и други. Поредицата включва и емоционални свидетелства от родители, които се застъпват за децата си по време на снимачния процес.


Четирите епизода на поредицата ще хвърлят светлина върху грубото, обидно и манипулативно поведение, което се развива в продължение на десетилетия. Интервютата, изтъкани от архивни кадри, някои дори неизлъчвани, сцени от предаванията и коментари в социалните медии, ще променят възприятието ни за много моменти от тези сериали, които първоначално може да са изглеждали глупави или безобидни, но сега носят мрачен оттенък.

Документалната поредица е режисирана от Мери Робъртсън и Ема Шварц и продуцирана от Maxine Productions и Sony Pictures Television – Nonfiction в сътрудничество с Business Insider.


“На снимачната площадка: тъмната страна на детската телевизия” е с премиера в неделя, 7 април, от 22:00 ч. по Investigation Discovery.