• Revolut става една от първите цифрови банки в Европейската икономическа зона (ЕИЗ), които пускат eSIM, предлагайки рентабилен начин за достъп до планове за данни без неочаквани такси за роуминг в над 100 държави.
  • От 25 март 2024, българските клиентите ще могат да инсталират една-единствена eSIM напълно дигитално, която могат да зареждат само с няколко щраквания от приложението Revolut, когато им е необходимо. Електронната SIM карта може да се използва едновременно с физическа SIM карта, което позволява на клиентите да превключват лесно между мрежите и никога повече да не се притесняват за такси за роуминг.
  • Клиентите с план Ultra на Revolut вече ще имат изключителен достъп до 3 GB глобални данни на месец, а всички клиенти на Revolut в България ще могат да се възползват от въвеждаща оферта от 100 MB мобилни данни безплатно (може да бъде заявена до 1 май 2024 г.), важат правила и условия)
  • eSIM ще бъде най-новото допълнение към широкия набор от предложения за пътуване на Revolut, който включва обменна валута, Престои за резервиране на настаняване, Преживявания за обиколки и забележителности, достъп до летищни салони и глобална застраховка за пътуване, включена в плановете Premium, Metal и Ultra. 

Revolut, глобалното финансово приложение с над 40 милиона клиенти по целия свят и 780.000 в България, става една от първите цифрови банки в ЕИЗ,  които предлагат eSIM и глобални планове за данни на своите клиенти. Revolut eSIM позволява на клиентите да получават мобилни данни в чужбина и да останат свързани без неочаквани такси за роуминг и прекъсвания. 

От 25 март 2024 всички клиенти на Revolut в България с устройства, съвместими с eSIM, ще имат достъп до eSIM, независимо от плана си. След като бъде инсталирана, клиентите ще могат да зареждат данни, където и да отидат, без да е необходима физическа SIM карта. Свързването на eSIM дава възможност на клиентите да използват приложението Revolut, без да изразходват лимита си за мобилни данни – така че, ако клиент на Revolut пристигне в страна, в която няма достъп до данни, той все още може да получи достъп до приложението Revolut и да използва всички продукти и функции, включително да зарежда данните си.

С инсталирането на eSIM чрез приложението на Revolut клиентите на Ultra ще получат достъп до нова облага като част от плана си – 3 GB мобилни данни за използване в световен мащаб, с текущо обновяване всеки месец. Клиентите в България, които инсталират новата си eSIM до 1 май 2024 г., ще могат да се възползват от начална оферта от 100 МВ глобални данни безплатно (важат правила и условия LINK). 

През последните години разходите за използване на мобилни данни в чужбина се увеличиха. Повечето мобилни мрежи в ЕС вече не позволяват на потребителите си да ползват „роуминг като у дома“ в Обединеното кралство, а таксите за данни в останалата част на света почти винаги са извън стандартните ползи.

Elyas Sadou, Product Owner of eSIM в Revolut, коментира: „В Revolut използваме технологиите, за да улесним живота на нашите клиенти, и точно това постигаме с нашата eSIM. Тя предлага безпроблемен достъп до мобилни данни, като елиминира неудобството от високите цени или необходимостта от закупуване и организиране на физическа SIM карта. Независимо дали се намирате в САЩ, Австралия или Египет, можете безпроблемно да си осигурите план за данни само с няколко докосвания на телефона си, а след това незабавно да споделите с приятелите и семейството си спиращите дъха снимки от пътуването си. Това е промяна в играта за хората, които обичат да пътуват.”

Hakan Koç, основател и CEO на 1GLOBAL каза: „С обединяването на усилията ни Revolut може да използва световната мобилна мрежа на 1GLOBAL и водещата на пазара платформа за eSIM, за да подобри международната си технологична инфраструктура. 1GLOBAL осигурява бърза и сигурна мобилна мрежова свързаност в над 160 държави по света. Нашата eSIM технология се интегрира безпроблемно в съществуващото приложение Revolut и може да бъде инсталирана на всяко eSIM-съвместимо мобилно устройство за по-малко от минута.”

Стартирането на eSIM гарантира, че пътуващите ще получат подкрепа от Revolut от самото начало на пътуването си до самия му край. От резервиране на настаняване чрез услугата Престои, до ползване на достъп до салони на над 1000 летища, както и спокойствие с медицинско и стоматологично покритие при спешни случаи за плановете Premium, Metal и Ultra (прилагат се правилата и условията на застраховката, условията на платения план и абонаментните такси). След това клиентите могат да се възползват от Преживявания за обиколки и атракции, както и да харчат като местни с обмен на валута на конкурентни курсове в над 30 валути. Сега с eSIM клиентите вече не трябва да се притесняват за натоварващи такси за роуминг.