Земеделски форум „Фермата: Агроиновации и тенденции“ ще се проведе на 21 февруари 2024 г. в Международен панаир Пловдив.

Събитието е организирано от сп. Enterprise и е част от съпътстващата програма на международно изложение АГРА 2024. Изложението АГРА се организира под егидата на Министерството на земеделието и храните.

Във форум „Фермата: Агроиновации и тенденции“ участие ще вземат експерти от Министерството на земеделието и храните, представители на земеделски организации и на финансиращи институции, които ще говорят за:

-развитието на земеделието в България в рамките на програмния период 2023-2027 г.;

-зелените и устойчиви практики в агросектора като част от приоритетите на ЕС;

-развитието на новите технологии и иновациите в помощ на стопанина;

-възможности за финансиране на земеделски дейности чрез европейските средства и финансиращи институции.

Лекторите ще коментират пред участниците в събитието какви са основните елементи на стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на България и какво предвижда новата Обща селскостопанска политика на ЕС (ОСП), заложена в основите на българския стратегически план.

Присъствие на земеделски форум „Фермата: Агроиновации и тенденции“ изисква предварителна регистрация. Участието на земеделските производители е безплатно. Подробности за регистрацията и цените на билетите за участници, които не са земеделски производители, можете да видите на сайта на форума: https://forumfermata.enterprise.bg/

Партньори на Земеделски форум „Фермата: Агроиновации и тенденции“:

Официален партньор: ProCredit Bank

Стратегически партньори: Национална асоциация на зърнопроизводителите, Асоциация на земеделските производители в България, Българска асоциация Биопродукти, Български фермерски съюз

Официални медийни партньори: AgreGate Media, Agri.bg, AgroPazar.bg, AgroTV

Партньори: Devin, Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци, Тракийски съюз на зърнопроизводителите

Дигитален маркетинг партньор: Design Expert

Комуникационен партньор: RED Communication Agency