Кандидатът за кмет на община Ботевград Петя Кочкова обсъди с жителите на ромската махала натрупаните през последните години проблеми. „Нито веднъж за тези два мандата сегашният кмет на общината не е стъпил тук, за да попита какви проблеми и нужди имаме. Проблемите не трябва да се потулват. Ние не живеем в гето!“,  заяви жителка на квартала.
Инж. Николай Маринов призова съкварталците си да подкрепят Петя Кочкова за кмет и него – като кандидат за общински съветник.

Г-жа Кочкова се е доказала като истински професионалист в образованието. Тя е  директор на най-голямото училище в областта. Отличена е с десетки награди. Принципна е и има богат административен опит. Смела е и не прави компромиси с качеството. Ето такъв човек трябва да застане начело на общината. Нашите деца трябва да живеят и растат в  добра среда,  в която да се развиват и образоват, тук няма място за дискриминация, каза инж. Маринов и допълни. По думите му приоритетите на кандидатите от „Движение Гергьовден“ за развитие на кварта ще бъдат:

1. Ремонт и възстановяване на клуба в махалата, за да работят педагози с деца, които имат затруднения в училище.
2. Обучение на здравни медиатори, които периодично да организират срещи и семинари с лекари за повишаване на здравната култура и за превенция срещу ранно забременяване.
3. Съвместни действия с органите на реда, за да спре разпространението и използването на наркотици, особено от подрастващи.
4. Осигуряване на образователни медиатори, за да върнат децата в училище.
5. Изграждане на повече спортни площадки в квартала.
6. Санирането на 1-ви, 2-ри, 13-и, 14-и и 15-и блок в кв. „Север“.
7. Осигуряване на работа за учители, икономисти и младежи с висше образование.
8. Равноправно участие на фирми от квартала в обществените поръчки и строителните дейности в общината.

Нашите деца трябва да живеят и растат в здравословна среда,  която ги насърчава да се образоват и развиват. Важно е какъв пример даваме на децата, подчерта Маринов.

Вашият коментар