Повече от 5 години се говори за идейни проекти за благоустрояване на жк „Васил Левски“, но проблемите продължават да стоят нерешени, заявиха жителите на квартала на среща с кандидат-кмета на община Ботевград Петя Кочкова.


Основната тревога на квартала са мръсната вода и липсата на налягане. За сметка на това при всеки проливен дъжд, мазетата на хората се наводняват, тъй като уличните шахти не се чистят редовно. Трябва да се направи сериозна ревизия на проектите за водоснабдяване, защото е абсолютно недопустимо този въпрос да тежи на практически всички граждани в общината. Няма населено място, което да не се оплаква от качеството на водата и от липсата на водопроводи. Ще търсим много по-активно финансиране за ВиК проектите и ще изискваме качествено изпълнение, каза Кочкова.

Промените в района се извършват на парче, след като обитателите му отхвърлиха концепцията за мащабно благоустрояване. След възраженията на гражданите трябваше да бъде разработен нов план. В квартала продължава да няма пенсионерски клуб, съществуващите детски и спортни площадки имат нужда от ремонт и не се използват пълноценно. Екипът на „Движение Гергьовден“ коментира, че ще инициира създаването на обществен съвет, за да се търсят качествени и удобни решения за живеещите.  

Много по-високи изисквания ще бъдат въведени за почистващата фирма, включително за косенето и пръскането на тревните площи срещу кърлежи и комари.
 

Вашият коментар