Безотговорно е улиците, гробищата,  детските площадки и речните корита да стоят непочистени

Състоянието на гробището говори как общината се отнася към починалите, но и към живите. Гробовете на близките ни са мястото да се помолим за душите им и да намерим утеха и уединение. В Скравена обаче, а и в цялата община, гробищата са в такова състояние, че те обзема възмущение.
Петя Кочкова си е записала много факти , които всеки ден хората допълват за техните проблеми и несгоди. Кандидат-кметът на община Ботевград от „Движение Гергьовден“ поема болките и възмущението и мисли заедно с местните хора как да се решат натрупаните с години проблеми.

Решенията често са ясни от пръв поглед. Както е ясно, че те са свързани с две неща: справедливо разпределяне на общинския бюджет и строг контрол на извършеното. Жителите на Скравена се чувстват забравени.
В селото има 23 незаконни сметища. Коритата на река Калница и Бебреш не са почиствани отдавна. Неасфалтирани улици без канализация има все още. Пощата отдавна плаче за ремонт. Детските и спортните площадки не са безопасни. Вилната зона на Скравена е хубаво място, но повечето улици нямат осветление и зимно време не се чистят. Махалите към селото са потънали в мизерия и мръсотия.  

Ако общината покаже, че я е грижа, това ще мобилизира и жителите на селото да се включат в подобряването на условията за живот, казва местният кандидат за общински съветник от „Движение Гергьовден“ Иван Петков. По думите му общинските средства, които стигат до Скравена, не се използват, за да решават истински важните проблеми. Няма и прозрачни отчети как се използват. Дали е по-важно да разровиш площада и да слагаш нова настилка, или са по-важни осветлението, канализацията, гробището, пита той.

Кочкова допълва, че приоритет за нея, като кмет на община Ботевград, ще е и Черният мост. Основите му са подкопани и буквално виси във въздуха. Виси във въздуха, както цялото село виси в безвремие през последните години.

Кандидатите за кмет на община Ботевград и за общински съветници от „Движение Гергьовден“ са с номер 33 в бюлетината.

 

Вашият коментар