Кандидатът за кмет на община Ботевград Петя Кочкова и кандидатът за кмет на Литаково Станислав Борисов представиха пред жителите на селото решенията на наболелите проблеми и идеите за подобряване на качеството на живот и развитието на местната общност.
Двамата откриха предизборната кампания на „Движение Гергьовден“ с голяма среща в салона на Народното читалище „Светлина – 1900“.

„В нашето село проблемите се видими за всеки, защото живеем с тях. Част от улиците не са включени в новата водопроводна система, в досегашния проект те дори не са предвидени. И от канализационната система са изключени цели улици. На много места няма улично осветление. Оттам ще започна – с ремонт и с енергоспестяващи лед лампи“, каза учителят Станислав Борисов, познат и като спортен съдия.

От години стоят неасфалтирани улици, за които е крайно време да се вземат мерки, за да не дишат хората прахоляка. Има нерагламентирани  сметища по течението на реките Боговина  и Писана, речните им корита се нуждаят спешно от почистване. Трябва да мислим как да предотвратим бедствията, а не как да се оправяме с щетите, ако лошото дойде, каза Борисов.

Той подчерта, че не търпи отлагане санирането и поставянето на отопление в Читалище ,,Светлина – 1900“, защото то е естествено средище за местните хора. В Основното училище „Васил Левски“ трябва да се направи най-сетне физкултурен салон и да се изгради съвременна среда за образование. Да се получават средствата за маломерни паралелки. Детска градина „Здравец“, да премине на делегиран бюджет.

Акцент в програмата за управление на селото е изграждането на системи за информираност и за подкрепа на възрастните хора със социални помощи, енергийно подпомагане, топъл обяд. Можем ли да подобрим трудовата заетост в селото? Можем – в сътрудничество с Дирекция “Социално подпомагане”, с курсове за квалификация на безработните и осигуряването на работни места и социални услуги. Местният бизнес също има потенциал да осигури постоянни трудови договори и кметството ще съдейства за това. Така общността ни ще си помага, но и ще бъде сплотена, каза Борисов.

Неговият план предвижда безплатен транспорт за пенсионерите и за социално слабите и въвеждане на удобно разписание за автобусите. Приоритет ще е и ремонтът на Здравния дом.
 

Кандидатът за кмет на община Ботевград Петя Кочкова коментира, че се е спряла на  кандидатурата на Станислав Борисов ,защото е работлив , честен и отговорен.
 

Не е справедливо толкова много жизненоважни проблеми на Литаково да се затлачват през последните 8 години. Трябват спешни действия и можете да разчитате на нас, каза тя.

„Като кмет на община Ботевград ще се грижа за подобряването на качеството на живот в селата и за здравеопазването. Не може хората да бъдат оставени без здравно обслужване на селото и на училището,  забравени от кметове и оставени на грижата на Бога“, подчерта г-жа Кочкова.

Двамата кандидати за кметове разясниха колко е важен изборът на членове на Общинския съвет, защото той може да подпомогне усилията им, но може и да ги блокира заради неясни партийни интереси. Кандидатите за съветници на „Движение Гергьовден“ са доказани в професиите им хора с добро име –  доверете им се, призова г-жа Кочкова.

Поздрав към гостите отправиха – вокална група „Пей сърце“ и танцьорите на хореографа Нина Велева.
Кандидатите на „Движение Гергьовден“ са с номер 33 в бюлетината.

Вашият коментар