Иторията на марката DC e рецисирана от номинираната за Оскар® Лесли Айуъркс и номинирания за Еми® Марк Каталена.  Гласа на Росарио Доусън ни води през трите части на документалния филм с над 60 нови и архивни интервюта с изявени актьори, създатели и хора на ръководни позиции в почти деветдесет годишната история на DC.

Със суперсили: Историята на DC, е документална поредица в три части, създадена и реисирана от номинираната за Оскар® и Еми® Лесли Айуъркс („100 години Warner Bros.“, „Историята на въображението“) и номинирания за награда Пийбоди® и Еми® Марк Каталена („Johnny Carson: King of Late Night”, “Inventing LA: The Chandlers and Their Times”) дебютира на 20 юли в HBO Max.

Разказани от Росарио Доусън, трите части на Със суперсили: Историята на DC представят безпрецедентен поглед към трайното и влиятелно наследство на DC, позволявайки на феновете да преоткрият вселената от герои, както и произхода на емблематичната компания за комикси, нейната еволюция и почти деветдесет годишното ѝ културно влияние във всички художествени медии. С множество интервюта с най-плодовитите творци в индустрията и актьорите, които пренасят емблематичните им герои от страницата на екрана, Със суперсили: Историята на DC напомня, че в сърцето на DC са комиксите – пълноцветните фантазии, които завинаги разпалват въображението и вдъхват надежда.

ЕПИЗОД 1: ПЪТУВАНЕТО НА ГЕРОЯ
Повече от 85 години DC е дом на вселена от емблематични герои и несравними истории, но началото започва с брилянтните умове, които създават трима супергерои: Супермен, Батман и Жената чудо. От оцеляването до възраждането си DC преминава през различни етапи,  просъществува и след Втората световна война и корпоративното поглъщане на фона на борбата за запазване на актуалност на предлаганото съдържание.

ЕПИЗОД 2: СЪЗРЯВАНЕ
В период на спадащи продажби на комикси един смел ход пренастройва цялата вселена на DC, тъй като компанията решава да рискува с нов филм за Супермен. Докато конкуренцията започва да се занимават с наболели социални проблеми, DC решително представя първия си чернокож супергерой и прекрачва границите на историята под новата си подмарка Vertigo Comics, с надеждата да превърне комиксите във вечна форма на изкуство за възрастни.

ЕПИЗОД 3: ПО-ДОБРО УТРЕ
Уморени от това, че са оставени встрани от развитието на бизнеса, група творци създават Milestone Media, за да дадат гласност на маргинализирани герои и истории, породени от собствения им опит. След повече от осем десетилетия история, визионерите на DC гледат към бъдеще, което е характерно за всеки от тях в тази постоянно разширяваща се вселена.

Документалната поредица включва над 60 нови и архивни интервюта с най-продуктивните създатели, актьори и ръководители в индустрията, включително: Хенри Кавил, Кейли Куоко, Гал Гадот, Джеймс Гън, Пати Дженкинс, Дуейн Джонсън, Майкъл Кийтън, Реджина Кинг, Зоуи Кравиц, Джим Лий, Закари Леви, Деймън Линделоф, Том Манкевич, Джейсън Момоа, Кристофър Нолан, Робърт Патинсън, Кристофър Рийв, Джон Ридли, Марго Роби, Брус Тим, Майкъл Е. Услан и Марк Уейд, Мелиса Беноист, Грег Берланти, Тим Бъртън, Майк Карлин, Линда Картър и други.


Със суперсили: Историята на DC е създадена от Unscripted Television в сътрудничество с Warner Horizon, DC, Berlanti Productions и Iwerks & Co. Изпълнителни продуценти на документалната поредица са Лесли Айуъркс, Грег Берланти, Сара Шехтер, Дейвид Мадън, Джим Лий и Дъг Принзивали, а ко-изпълнителни продуценти са Марк Каталена, Рейчъл Джерахиан, Джонатан Габай и Адам Шлагман. Сериалът е режисиран съвместно от Айуъркс и Каталена.

Вашият коментар