Това показват данните от Годишния доклад на фондацията

Над 2400 деца, родители и специалисти са получили подкрепа от фондация „За Нашите Деца“ през изминалата година в рамките на близо 10 000 реализирани дейности.

„2022 г. беше година на растеж, в която поставихме началото на дълго мечтаното ни разрастване в областите София и Пловдив. Чрез партньорството ни с The Human Safety Net, в следващите 3 години фондацията ще достигне до над 15 500 деца и родители в 127 населени места в 9 нови общини чрез предоставяне на ключови социални услуги и въвеждане на холистичния модел за ранно детско развитие.“, разказва д-р Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на организацията и допълва:

В годината на 30-годишнината ни, едва успели да се отърсим от последствията от пандемията от COVID-19, се сблъскахме с нова криза – войната в Украйна. Получихме зов за помощ от нашите дългогодишни приятели и колеги от Украйна. В рамките на два месеца успяхме да организираме мащабна фондонабирателна кампания и лично да доставим ресурси от първа необходимост и надежда към екипа на фондация „Партньорство за всяко дете“ в Украйна.“

Специалистите на организацията, водени от мисията да създават среда, в която децата в ранна възраст развиват своя потенциал, с усърдна работа успяха да подкрепят деца, родители и специалисти в рамките на различни програми и проекти, насочени към развитие на услугите в България, както и към повишаване на обществената информираност и чувствителност по тези въпроси.

„Екипът на фондация „За Нашите Деца“ вече 30 години ежедневно прави чудеса, създава надежда и променя съдбите на хилядите деца и семейства, до които се докосва. 2022 беше изключителна година за фондацията. С помощта на дарителите и безценната подкрепа на дипломатически мисии, открихме Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив и модернизирахме базата в София.“, каза Цветомир Узунов, член на Настоятелството на фондацията.

В рамките на една година специалистите от фондацията проведоха 687 рехабилитации и 405 кинезитерапии, 560 логопедични сесии и 361 сесии за деца със специален педагог, 229 дейности по семейно консултиране и 1158 – за ранна детска интервенция, 723 социализиращи и развитийни активности, 4127 консултации, 47 обучения, 406 посреднически и застъпнически дейности, 19 групи за подкрепа и 807 сесии за психологическа подкрепа.

Фондация „За Нашите Деца“ реализира и значими събития в подкрепа на ранното детско развитие, сред които „Приказка за децата на Пловдив“ и 13-тото издание на Вечер на добродетелите, което събра на едно място 250 гости и успя да набере рекордните 230 хиляди лева.

Годишният доклад за дейността, резултатите и предизвикателствата през 2022 г. може да откриете тук.

Вашият коментар