Името на бившия шеф на ДАНС беше замесено около покушението на главния прокурор

„Докато върви разследването на атентата, Иван Гешев би било редно да се оттегли от поста си. Ще вземе най-разумното решение, не на база анализ. Смятам, че Гешев може да бъде полезен на много места, той е юрист“, заяви в ефира на „На Фокус“ бившият шеф на ДАНС Алексей Петров. Неговото има беше замесено около т. нар покушение срещу главния прокурор Иван Гешев.

Той предложи прокуратурата да разкрие самоличността на мистичния израелски експерт, който се е озовал на мястото, където беше атакувана колата на Обвинител №1 и добави, че нито познава въпросният експерт, нито има връзка с него. Петров обаче посочи, че по това време в България е възможно да е имало много експерти от Израел, тъй като техните експертизи са необходими у нас.

„Не мога да кажа дали е имало нарушение, защото не съм присъствал, за да видя какви правила и процедури са спазени. Но от изявлението на Сарафов разбирам, че не са спазени по един или начин, защото, самият той каза, че Ясен Тодоров го е завел, без негово знание. Всъщност той пък е ръководител на следствието, което така да се каже разследва покушението. Не е допустимо главен прокурор да вкарва свои експерт, особено когато става дума за разследване за самия него. И освен това ние знаем, че главният прокурор не може да се меси на работата на прокурорите и следователите“, обясни бившият шеф на ДАНС.

Петров класифицира изявлението на Сарафов като импулсивно, спонтанно. Той е на мнение, че шефът на Следствието е бил сложен в ъгъла и му се е наложило да направи това изявление.

Източник: NOVA TV

СНИМКА: NOVA TV

Вашият коментар