Discovery ще отбележи Деня на земята на 22 април от 22:00 часа с маратон от три заглавия и почти 4 часа тематично съдържание: Връзката: Див гост (1х60), Застрашени от изчезване (1х60), Да върнем пристанището (1х120).

22:00    Да върнем пристанището (Take Back the Harbour)
Безпрецедентна програма на Говърнър айлънд в Ню Йорк възстановява някогашната популация от стриди и екологичните ползи, които те носят за близкото пристанище.

Документалният филм от наградените режисьори Кристи Джейкъбсън и Роджър Рос Уилямс ни отвежда на  Говърнър айлънд в Ню Йорк, където безпрецедентна програма има амбициозна цел: да възстанови изобилните някога стриди и ползите за околната среда, които те носят на пристанището на Ню Йорк. Доброволци в това екологично движение са– гимназисти от държавно училище, което преподава управление на водните пътища наред с математика и английски. Да върнем пристанището подчертава историите и работата на тези необикновени ученици и техните вдъхновяващи учители, докато упорстват и подобрят условията за развитие на живи форми във водните пътища около Ню Йорк.

Режисьор е носителката на Еми Кристи Джейкъбсън („Самотен“, „Място на масата“) и носителя на „Оскар“ и Еми Роджър Рос Уилямс („Анимиран живот“, „Музика от благоразумието“). Продуценти са  Джейкъбсън и екипа на Motto Pictures – Кристофър Клементс, Джули Голдман и Каролин Хепбърн.


22:55    Връзката: Див гост (The Bond: A Wild Guest)
Двойка подготвят спасени гепарди за връщане сред дивата природа в Южна Африка. Преди Кики и малките ѝ да бъдат освободени, те трябва да покажат ловджийските си умения.

00:00    Застрашени от изчезване (Endangered)
Природозащитници от цял свят работят за съставянето на най-новата версия на Червената книга – списък на застрашените животни в света.

Вашият коментар