HBO даде старт на снимките на втория сезон на оригиналния си драматичен сериал на Домът на дракона в Leavesden Studios в Обединеното кралство.

Базиран на „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, сериалът, чието действие се развива 200 години преди събитията от „Игра на тронове“, разказва историята на дом Таргариен.

Райън Кондал, ко-създател, шоурънър и изпълнителен продуцент, коментира: „Домът на дракона се завърна. Развълнувани сме да снимаме отново с членове на нашето оригинално семейство от първи сезон, както и нови таланти от двете страни на камерата. Всички ваши любими герои скоро ще заговорничат на масите на съвета, ще водят с армиите си и ще яздят своите дракони в битка. Нямаме търпение да споделим какво сме подготвили.”

За първия си сезон продукцията Домът на дракона създаде успешна програма за прохождащи в продуцентството. За снимките на втория сезон Warner Bros. Discovery отново отваря врати за жадните за опит и знания с програмата WBD Access Directors Shadows, давайки на двама изгряващи режисьори, Би Уелби и Ебел Тейт, шанса да усъвършенстват уменията си и да се учат от един от най-добрите екипи в индустрията.

Актьорският състав на втората част от сагата включва Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Ив Бест, Стив Тусен, Фабиен Франкел, Юън Мичъл, Том Глин-Карни, Соноя Мизуно и Рис Ифанс. Допълнителният завръщащ се актьорски състав включва Хари Колет, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Фиа Сабан, Джеферсън Хол и Матю Нийдъм.

Зад втория сезон на  Домът на дракона отново застават Джордж Р. Р. Мартин като ко-създател и изпълнителен продуцент и Райън Кондал като ко-създател, шоурънър и изпълнителен продуцент. Изпълнителни продуценти са Сара Хес, Алън Тейлър, Мелиса Бърнстейн, Кевин де ла Ной, Лони Перистер, Винс Джерардис.

Оригиналният сериал на HBO е базиран на  „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин.

Вашият коментар