• Revolut пуска 12+ нови крипто колекции, събирайки над 100 криптовалути
  • Токените са разпределени между различни категории и са групирани въз основа на различни фактори, свързани с тяхната основна технология (т.е. Layer1, NFT, Gaming)
  • Крипто колекциите улесняват проучването, разбирането и проследяването на криптовалута и позволяват търговия с множество валути с едно докосване

Лондон, 6 април 2023 г. – Revolut, глобалното финансово суперприложение с повече от 28 милиона клиенти по света и над половин милион в България, прави още една крачка напред към мисията си да предоставя на клиентите най-добрите финансови продукти и услуги, за да управляват парите си.

Revolut е на мисия да изгради най-доброто крипто предложение с редовни функции, продукти и курсове, добавени към финансовото суперприложение. Днес Revolut дава възможност за инвестиране в Crypto Collections за клиенти от Обединеното кралство и ЕИП, нов начин за преживяване и търговия с токени.

Какво представляват крипто колекциите?

Crypto Collections групира 100+ токена, налични в нашето приложение, в колекции въз основа на основната технология и случая на използване на токена. Клиентите също имат възможността да закупят цяла колекция и да разпределят инвестицията си равномерно между всички токени в колекцията. Примери за крипто колекции са Metaverse, NFT, Layer 1 и Defi. Клиентът може също да проследи колекцията като цяло, в обобщен изглед.

Новата функция, изградена на основата на инструмента за крипто-образование „Learn & Earn“, подтиква потребителите да учат и да се съсредоточат върху основната технология зад всеки токен, а не върху „hype“ и „fomo“ на крипто пазара.

Нармин Ибадулаева, собственик на продукта Crypto в Revolut, каза: „С Collections потребителите могат да открият нови токени въз основа на основната технология и да разберат повече за това какво прави протоколът зад токена. Той също така позволява на потребителите да избират областите, от които се интересуват, и да разпределят инвестицията си в няколко токена, вместо да се налага да избират отделни токени. Например, може да мислите, че определен домейн ще играе важна роля в бъдеще, но не знаете как да действате според тази теория. С Crypto Collections можете лесно да видите всички токени, които са свързани с тази област, както и да разпределите инвестицията си във всички свързани токени в Revolut”.

Функцията е достъпна за всички планове на Revolut. Има минимална инвестиция от £1 на токен в колекцията за стандартни потребители.

Как да купувате и продавате криптовалути на Revolut?

Revolut Ltd, компания, установена в Обединеното кралство, предлага широка гама от финансови продукти чрез своето финансово суперприложение, а крипто е все по-популярна функция. Има няколко начина да купувате и продавате крипто на Revolut. Клиентите могат да настроят стоп или лимитирана поръчка, така че да не се налага да измерват времето на пазара или да използват функцията за повтаряща се покупка, за да осреднят волатилността. Клиентите могат също така да закръглят всяка резервна промяна в криптовалута по свой избор.
Като част от нашата цел да бъдем най-безопасното място за търговия, използване и научаване за крипто, Revolut редовно комуникира с клиентите, че крипто токените са променливи активи и цените могат да се променят бързо. Revolut вярва в разширяването на достъпа до крипто и също така признава, че може да не е подходящо за всеки, така че компанията насърчава своите клиенти да проучат различните криптовалути и рисковете и възможностите, преди да купуват или продават. Клиентите трябва да прегледат независими източници и да научат разликите между токените, както и да вземат предвид обстоятелствата си, когато купуват или продават крипто. Криптовалутите са нерегулирани. Средствата не са защитени и цената им е изключително волатилна. Може да се дължи данък върху печалбите. Платими транзакционни и мрежови такси.

Вашият коментар