Филмът вече се разпространява в кината

На 7 март 2023 г. се състоя премиерата на филма „Чалга“ – най-новия филм на режисьорa Мариан Вълев. В глобален мащаб това е първият пълнометражен филм, заснет изцяло с мобилен телефон Samsung Galaxy. Филмът вече се разпространява в кината. За да създаде автентичен визуален разказ на историята си, насочена към съвременното високотехнологично поколение, Мариан Вълев избира Galaxy S22 Ultra – един от най-забележителните флагмани на Samsung през последните години, добил широка популярност с мощната си камера, която, според режисьора на филма „позволява да бъдат заснети неща, които са невъзможни за заснемане с обичайната кинокамера“.

 „Чалга“ е вторият пълнометражен филм на Мариан Вълев като режисьор. В новия си проект той разказва история за живота на младите хора, за техните мечти и ценности, за това на какво са готови, за да ги постигнат. Главните роли са поверени на Елеонора Иванова – Нори и Цветелина Стоянова, а  звездният филмов екип се допълва от любими български актьори като Любомир Нейков, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Стефан Мавродиев и Виктор Калев, музиканти, инфлуенсъри и други популярни личности от обществения живот. Сред останалите емблематични членове от екипа на филма са Димитър Гочев – едно от големите имена в операторското майсторство, а музиката на филма е дело на именития музикант Румен Бояджиев.

„В този филм със сигурност не става дума за чалгата като музика. Според етимологията си, думата „чалга“ означава инструменталист, свирач. Чалгата по-късно придоби едно друго семантично значение като начин на мислене, повърхностност, начин на живот. Във филма със сигурност не става дума за чалгата като музика, а за чалгата като начин на мислене“, казва Мариан Вълев и допълва „Това е филм за приятелството, за ценностната система, която напоследък малко позабравихме, за близостта между хората, и за обичта между тях“.

Относно избора да снима с мобилен телефон, Вълев е категоричен: „Вярвам в качествата на телефоните на Samsung и се радвам, че екипът на Samsung също ми се довери. „Чалга“ е първият пълнометражен филм в света, заснет изцяло с Galaxy смартфон. Убеден съм, че с Galaxy S22 Ultra, благодарение на камерите и издръжливостта му, постигнахме отлични резултати. Филмът е много мащабен, историята е изключителна като обем, имахме над 120 локации и над 200 сцени. Мобилността и бързината, с която снимахме с телефона, не могат да бъдат постигнати с нормална камера. Наистина преобърнахме представите за това как се прави кино“.

 „Ние в Samsung вярваме, че всяка създадена от нас иновация, трябва да улеснява ежедневието и работата на хората. Убедени сме, че трябва да предложим на потребителите възможно най-добрия продукт. За да могат те да имат увереността, че ще бъдат ефективни и креативни в работата си, и отдадени на любимите си неща и хора в свободното си време. Такива продукти са мобилните телефони от серията Samsung Galaxy S. Но освен за реализирани цели, говорим и за сбъднати мечти: например всеки и навсякъде да може да влезе в ролята на оператор и със своя телефон да улови спомените си. И обратното – професионални кинаджии да се впуснат в предизвикателството да създадат филм от най-високо качество със смартфон в ръка. Пожелавамe успех на филма, на Мариан Вълев и екипа му“, коментира Мария Синигерова, маркетинг мениджър, Samsung България.

Вашият коментар