В уникалния документален филм на Warner Bros. Discovery, Военна зона: Беър Грилс се среща с президента Зеленскиекспертът по оцеляване и бивш служител на Специалните военновъздушни сили на Велкобритания, Беър Грилс се озовава насред бойно поле, 25 години след като е напуснал армията. По покана на самия президент Володимир Зеленски, Грилс посещава Украйна, засегната тежко от въздушните удари на Русия, но все още устояваща срещу военните действия. По време на тридневното си пътуване в страната, Беър получава едно от най-реалистичните преживявания в живота си – да се срещне и да изслуша историите на украинци, докато опознава истинския Володимир Зеленски, едина от най-дискутираните личности в света в момента.

Трейлър: https://youtu.be/7c8pKCr7taQ

На границата на Европа бушува война, докато Русия се опитва да завземе контрола над Украйна. За Беър Грилс, който е познато лице в предаванията за оцеляване на Discovery, това е предизвикателно приключение във вътрешността на Украйна. Той посещава изморена от война страна, за да се срещне и да разкаже историите на нейните граждани. Беър се разхожда по улиците на Киев, придружен от президента Зеленски, който му споделя повече за себе си. Също така взима интервюта и от редови гражданите, засегнати от ужасите на войната и загубили близките си, но не и надеждата си за предстоящата победа.

Години на обучение за оцеляване никога не могат да подготвят за навлизане в зона на активни военни действия и Беър и неговият екип поемат огромни рискове. Целта на Беър е да се срещне с главнокомандващия на Украйна в Киев, но преди това той трябва да стигне до столицата. Това е страна, която е под постоянна заплаха от ракетни удари, тъй като Русия се опитва да потопи съседа си в пълен мрак, атакувайки енергийната му инфраструктура.

Този филм не е само за среща с президента, той е и за самото пътуването на Беър до Киев и какво вижда по пътя си. В тези часове и локации той ще се срещне с народа на Украйна, който се опитва да издържи и оцелее в тази война. С подхода на наблюдаващата документалистика виждаме какъв е животът за тези хора. Снимачният екип  стига и до старата фронтова линия в град Ирпин, само на 10 километра от столицата Киев. Там Беър среща Александър, войник, който е бил цивилен преди началото на войната. С камерата са запечатани истории за героизъм, оцеляване и трагедия, като тази на журналистката Алина, която е загубила баща си във войната.

Това пътуване е различно от всяко друго, което Беър е предприемал досега. Тук той не е експертът по оцеляване. Неговата роля е да се учи от другите хора, да види през какво са минали и как се справят с това. Когато се среща с президента, Беър иска да разбере кой е човекът зад публичния образ. Да види какъв е животът за него далеч от подиума за речи. Той ще научи как Украйна оцелява в тази война през тази мрачна зима. Срещата не се провежда в официална обстановка, а по време на приятелска разходка из град Киев, където Беър има шанса да опознае истинския Владимир – човекът отвъд заглавията в журналистическите материали.

 

Гледайте Военна зона: Беър Грилс се среща с президента Зеленски тази неделя от 22:00 часа само по Discovery и на 28.03 от 20:00 часа.

Вашият коментар