HBO пусна първи кадър от новия си оригинален сериал „Дворецът“. Главната роля в мини сериала е поверена на носителката на Оскар® Кейт Уинслет. Режисьори са Стивън Фриърс (Опасни връзки от 1988, Кралицата с Хелън Мирън) и Джесика Хобс (Короната). Сюжетът в „Дворецът“ проследява в рамките на една година живота на обитателите му – представители на съвременен европейски режим, който върви към своя постепенен крах.

 

Снимките на сериала се случват в момента, като екипът е в Австрия, а по-късно ще продължи да снима в Англия. По-рано обявеният актьорски състав включва освен Кейт Уинслет, Матиас Шонартс, Гийом Галиен, Андреа Райзбъроу, Марта Плимптън и Хю Грант.

Уил Трейси е сценарист и изпълнителен продуцент. Изпълнителни продуценти заедно с него са Уинслет, Фриърс, Франк Рич и Трейси Сиуърд. Хобс е съизпълнителен продуцент, а съ-сценаристи са Сет Рейс, Джули Уайнър, Джен Спира, Гари Щейнгарт и Сара ДеЛапе.

Проектът на HBO e подкрепен от FISAplus, мярка за финансиране на Федералното министерство на труда и икономиката, управлявана от Austria Wirtschaftsservice Gesellschaft mbH (aws). FISAplus поддържа международни филмови и сериални продукции и международни копродукции за кино, телевизия и стрийминг, както и австрийски телевизионни и стрийминг продукции.

Докато чакаме приключването на снимките и обявяването на премиерната дата на „Дворецът“, можем да гледаме Кейт Уинслет в „Мер от Ийсттаун“ и „Милдред Пиърс“ и да я слушаме като наратор в осми епизод от поредицата „Свят в покой“, а  Хю Грант в „Отмяната“, „Англичанинът, за когото хълмът стана планина“, „Един много английски скандал“ и като оригиналния глас на капитана на пиратите в анимационния филм „Пирати! Банда неудачници“ – всички налични в стрийминг платформата HBO Max у нас.  

Вашият коментар