• Revolut представя Platinum (XPT) и Palladium (XPD) експозиция, позволявайки на клиентите в ЕИП, Швейцария и Обединеното кралство да диверсифицират своето портфолио с по-голям избор от стоки
  • Клиентите на Revolut с планове Standard, Plus, Premium и Metal вече могат да търгуват със злато, сребро, платина и паладий директно чрез приложението Revolut
  • Всички покупки са подкрепени от реални, физически стоки, съхранявани сигурно с доверен партньор за услуги за благородни метали

Revolut, глобалното финансово суперприложение с повече от 25 милиона клиенти на дребно в световен мащаб и 7,5 милиона в региона на ЦИЕ, обяви, че клиентите на Standard, Plus, Premium и Metal в ЕИП, Швейцария и Обединеното кралство могат сега имате достъп до изложението на Platinum и Palladium чрез приложението Revolut.

Revolut стартира своята функция за търговия със стоки с излагане на злато (Au) през март 2020 г. Три месеца по-късно беше добавено излагане на сребро (Ag). Клиентите са използвали възможността да диверсифицират своето портфолио от активи, правейки златото и среброто масово притежавани активи в суперприложението. Днес Revolut реши да добави още два благородни метала, платина (XPT) и паладий (XPD).

Всички благородни метали са достъпни чрез приложението Revolut в раздела Стоки в раздела Богатство. Клиентите могат да купуват и да търгуват с излагане на злато, сребро, платина и паладий въз основа на данни за пазарното представяне на живо, които Revolut получава чрез своя специализиран партньор.
Всяка експозиция на платина или паладий, притежавана от клиенти, е подкрепена от реални, физически XPT или XPD, защитени от доверен партньор на Revolut за услуги за благородни метали. Подобно на златото или среброто, експозицията на платина или паладий може да бъде прехвърлена от един клиент на Revolut към друг чрез приложението Revolut или незабавно конвертирана в криптовалута или електронни пари за извършване на покупки.
Revolut също така предлага функция за автоматичен обмен, чрез която клиентите могат да зададат определена цена, на която да търгуват платинена или паладиева експозиция, като суперприложението автоматично завършва транзакцията, когато пазарната цена съвпада с зададената цел.
Добавянето на Platinum и Palladium към функцията Commodities е последната стъпка, предприета от Revolut за премахване на бариерите, свързани с традиционно недостъпните финансови продукти, и следва разширяването на 30+ фиатни и близо 100 крипто валути, които клиентите могат да купуват, държат и продават супер-приложението.
Ярослав Кравченко, директор Wealth & Trading в Revolut каза: „Развълнувани сме да разширим функцията Revolut Commodities, за да включим експозиция към още два благородни метала, платина и паладий. Предприемаме тази стъпка, за да дадем възможност на нашите клиенти от ЕИП, Швейцария и Обединеното кралство, които търсят алтернативни активи, да диверсифицират допълнително своето портфолио. Ние също говорим за нашата мисия за демократизиране на финансовия сектор.

„Много хора все още се чувстват затворени от получаване на достъп до алтернативни активи като стоки. Ето защо премахваме сложността и таксите, за да сме сигурни, че получаването на достъп до експозиция на Platinum и Palladium е възможно най-лесно и с ниска цена. Нашата цел е да отворим възможно най-много възможности и финансови продукти за клиентите, така че те да могат да спестяват, инвестират и управляват парите си по начина, по който искат.“
Клиентите на Revolut могат незабавно да получат достъп до Platinum и Palladium, като актуализират приложението си Revolut до най-новата версия и изберат раздела „Стоки“ в секцията „Богатство“ на приложението.

За разлика от фиатните пари, платината и паладият не се регулират в Обединеното кралство от Органа за финансово поведение или са защитени от разпоредбите за електронни пари. Revolut не предлага физическа доставка на метала в ръка. Както при всички инвестиции, капиталът е изложен на риск.

Вашият коментар