• Revolut представя експозиции към платина (XPT) и паладий (XPD), предоставяйки възможност на клиентите в ЕИЗ, Швейцария и Обединеното кралство да разнообразят портфолиото си с по-широка гама ценни метали
  • Клиентите на Revolut с планове Standard, Plus, Premium и Metal сега могат да търгуват със злато, сребро, платина и паладий директно от приложението Revolut
  • Всички покупки са подкрепени от реални, физически суровини, съхранявани сигурно с доверен партньор, предоставящ услуги за благородни метали 

Revolut, глобалното финансово суперприложение с над 25 милиона клиенти, съобщи днес, че клиентите с планове Standard, Plus, Premium и Metal в ЕИЗ, Швейцария и Обединеното кралство сега имат достъп до експозиции към платина и паладий от приложението Revolut.

Revolut стартира функцията за търговия с ценни метали с експозиция към злато (Au) през март 2020 г. Три месеца по-късно беше добавена и експозиция към сребро (Ag). Клиентите се възползваха от възможността да разнообразят портфолиото си, като превърнаха златото и среброто в често притежавани активи в суперприложението. Revolut реши да добави днес още два благородни метала – платина (XPT) и паладий (XPD).

Всички благородни метали са достъпни чрез приложението Revolut в частта „Ценни метали” на раздела „Благосъстояние“. Клиентите могат да купуват и търгуват с експозиции към злато, сребро, платина и паладий въз основа на данни в реално време за функционирането на пазара, които Revolut получава чрез свой специализиран партньор.

Експозициите към платина и паладий, притежавани от клиентите, са подкрепени от реални, физически XPT или XPD, съхранявани сигурно с доверен партньор, предоставящ услуги за благородни метали. Както златото и среброто, експозициите към платина и паладий могат да бъдат превеждани от един клиент на Revolut към друг посредством приложението Revolut или да бъдат мигновено конвертирани в криптовалута или електронни пари за извършване на покупки.

Revolut също така предлага функция за автоматичен обмен, чрез която клиентите могат да зададат определена цена, на която да търгуват експозиции към платина и паладий, а суперприложението автоматично ще извърши трансакцията, когато пазарната цена съответства на зададената.

Добавянето на платина и паладий към функцията „Ценни метали“ е най-новата стъпка, която Revolut предприема за премахването на ограниченията, асоциирани с традиционно труднодостъпни финансови продукти. Тя следва експанзията на над 30 фиатни валути и близо 100 криптовалути, които клиентите могат да купуват, притежават и продават в суперприложението.

Ярослав Кравченко, директор „Благосъстояние и инвестиране“ в Revolut, казва: „Ентусиазирани сме от разгръщането на функцията „Ценни метали“ на Revolut, която сега включва още два благородни метала – платина и паладий. Правим тази стъпка, за да дадем възможност на нашите клиенти от ЕИЗ, Швейцария и Обединеното кралство, които търсят алтернативни активи, да разнообразят допълнително своето портфолио. Също така потвърждаваме с действията си нашата мисия за демократизиране на финансовия сектор.“

„Много хора все още се въздържат от достъп до алтернативни активи като ценните метали. Затова ние опростяваме сложността на процеса и таксите, за да се уверим, че достъпът до експозиции към платина и паладий е възможно най-лесен и с ниски разходи. Нашата цел е да предоставим на клиентите възможно най-много опции и финансови продукти, за да могат да спестяват, инвестират и управляват парите си по желания от тях самите начин.“

Клиентите на Revolut могат да получат достъп до експозиции към платина и паладий незабавно, като актуализират своето приложение Revolut до най-новата версия и изберат „Ценни метали“ от раздела „Благосъстояние“ в приложението.

За разлика от фиатните пари, платината и паладият не са регулирани в Обединеното кралство от Органа по финансово поведение (Financial Conduct Authority) или защитени в рамките на регламенти за електронни пари. Revolut не предлага физическа доставка на металите. Както при всички инвестиции, капиталът е изложен на риск.

Вашият коментар