Предизвикателствата на времето с липсата на естествена снежна покривка и подходящи условия за производство на изкуствен сняг, подложиха на истинско изпитание търпението на скиори и сноубордисти. Усилията на екипа на Пампорово, да подготви ски зоната преди навечерието на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово, даде резултат и ще зарадва всички любители на зимните спортове с отваряне на ски зона Пампорово в петък, 23 декември.

 

За празничните Коледни дни ще бъдат отворени писти 1, 1А, 6, 10 и 11, а работещи лифтове ще са 1, 2, 5 и 7. До броени дни ще бъдат отворени и допълнителни писти, предвид продължаващите усилия на екипа и прогнозите за понижаване на температурите.

 

От 23 до 28 декември включително, цената на дневната лифт карта ще бъде 75 лева за възрастен, 59 лева за младеж (12-17,99 години) или лице над 65 години и 45 лева за дете (7-11,99 години). 

 

С отварянето на ски зоната, стартира възможността за ползване на ски карта “Select”. Клиентите  могат да я получат безконтактно, сканирайки QR кода на pick-up устройствата или касите в курорта, като картата се активира при първото преминаване през който и да е от турникетите в ски зоната през сезона.

 

Полудневната следобедна ски карта и през този сезон ще бъде с 45 минути повече каране и ще е валидна от 11:45 часа до 16:30 часа.

 

Редовните цени на лифт картите за зимен сезон 2022/2023 влизат в сила от 29 декември. Еднодневната ски карта ще бъде на цена 85 лева за възрастен, 67 лева за младеж (12-17,99 години) или лице над 65 години и 51 лева за дете (7-11,99 години). 

 

Всички видове карти могат да бъдат закупени или презаредени онлайн през официалната уеб страница на Пампорово www.pamporovo.me от 23 декември. На територията на курорта са разположени шест pick-up устройства и четири картомата за директно, бързо и безконтактно получаване на закупените онлайн карти.

 

На www.pamporovo.me туристите могат да резервират хотелско настаняване в петзвездните хотели Орловец и Перелик с до 25% отстъпка за онлайн резервации.

 

Специални програми за отстъпки с БАКБ, А1, ОМВ и ISIC за ски услуги и настаняване ще са валидни и през този зимен сезон.

Вашият коментар