Феновете са поканени да отпразнуват съдържанието и героите на Warner Bros. с разнообразие от специални функции, продукти и изживявания в платформите на WBD

На 14 декември 2022 г. Warner Bros. Discovery (WBD) официално стартира своята глобална кампания по 100-годишнината на Warner Bros. Studio, която честваме на 4 април 2023 г. През следващите 12 месеца, този важен рожден ден ще бъде отбелязан във всички канали и платформи за потребители със специална програмна схема и съдържание, ексклузивни продукти и селекции за забавление у дома, специална секция в HBO Max, многоканални кампании в социалните медии, събития на живо и прожекции и активации за феновете на съдържанието на компанията по света.

Официалното лого за стогодишнината и празничното видео бяха разкрити днес и са достъпни на уебсайта на Warner Bros. Centennial Celebration website, който ще отразява всички новини, събития и активности по повод стогодишнината.

Дейвид Заслав, главен изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery, сподели: „Името Warner Bros. е синоним на забавление и за нас е чест да празнуваме стогодишнината на това емблематично студио и богатото наследство, което стартира от четиримата братя, които го основаха през 1923 г. През последните 100 години Warner Bros. създаде някои от най-разпознаваемите и обичани филми, телевизионни предавания и герои, измисляни някога, и е мястото за въздействащо разказване на истории, което едновременно определя и отразява нашата култура. Ние сме развълнувани от светлото и динамично бъдеще на нашата компания и докато се впускаме в нейния втори век, ще продължим да разказваме страхотни истории, които забавляват, информират и вдъхновяват публиката по цял свят.“

 

Компанията ще отпразнува и отбележи 100-годишнината на Warner Bros. с:

Акценти в програмната схема: документален филм от три части за историята на Warner Bros. от WB Unscripted Television, който ще бъде достъпен в HBO Max (и при избрани партньори в територии, където HBO Max не се предлага директно); маратони и специални епизоди в над 40 локални мрежи и международни канали на Warner Bros. Discovery; архивни интервюта от 29-те сезона на публицистичната поредица Extra, както и посещения на снимачна площадка в студиото, премиери на червения килим и партита; целогодишен фокус върху класическите филми на Warner Bros. от бранда TCM; партньорства с различни обществени организации за подпомагане на набирането и идентифицирането на режисьори, които да бъдат част от проект за късометражен филм, отдаващ почит на някои от най-емблематичните филми на Warner Bros.; брандиране и събития по повод стогодишнината, свързващи феновете с телевизионните марки, франчайзи и герои на Студиото.

Warner Bros. Home Entertainment ще пусне поредица от празнични филмови и телевизионни пакети на дигитални носители, Blu-ray и DVD, включително четири тома от 25 филма и колекция от 100 филма (и двата включват колекционерски сувенири). Пълни колекции от телевизионни сериали, достъпни за първи път и „Най-доброто от…“ телевизионни компилации от най-обичаните франчайзи на WBTV. През годината Warner Bros. Home Entertainment ще пусне дванадесет ремастерирани заглавия, достъпни за първи път в 4K Ultra-High Definition, като сред тях са „Superman 5-Film Collection“ и специалните издания за 50-ата годишнина на „Дракона идва“ и „Екзорсистът“ .

HBO Max ще стартира специален шелф в края на януари с тематични и сезонни предавания: HBO Max ще извади на бял свят заглавия от необятните филмови и телевизионни библиотеки на Warner Bros., за да представи подбрани колекции, отбелязващи празника и отделни активности към него, включително Месец на афроамериканската история, Месец на историите на силните жени, Месец на историите на общността на азиатските американци и жителите на тихоокеанските острови  (AAPI) и Pride/LGBTQ месец.

• Потребителски продукти: oт облекло и домакински стоки до играчки, колекционерски предмети, издателствa, търговци на дребно и компании за храни и напитки, Warner Bros. Discovery Global Consumer Products си партнира с някои от най-популярните и разпознаваеми марки в света, за да отбележи този важен момент. През 2023 г. Consumer Products ще представи няколко ексклузивни активации с ключови партньори, включително Amazon, Saks Fifth Avenue, Funko, Mattel, New Era, Running Press и други. Освен това ще бъде представена нова линия продукти, включваща „Шантави мелодии“, една от най-разпознаваемите анимационни поредици в историята на Warner Bros., както и други легендарни WB герои от любими на феновете франчайзи като DC и Wizarding World.

• Преживявания: компанията ще представи няколко събития на живо и изживявания за фенове по целия свят през цялата година, включително:

• Поредица от концерти на свещи в 100 града, отвеждащи феновете на музикално пътешествие през 100-те години съществуване на Warner Bros. в градове по целия свят, включително Лос Анджелис, Ню Йорк, Лондон, Торонто, Мелбърн, Париж, Сингапур, Милано, Сао Пауло и Мексико сити;

• TCM Classic Film Festival в Холивуд през април ще отпразнува ключови филми и големи таланти от историята на Warner Bros. Pictures, включително „Казабланка“, 50-годишнината на „Екзорсистът“, с участието на режисьора Уилям Фридкин; „Дракона идва“, както и световната премиера на ремастерираните „На изток от рая“ и „Рио Браво“;

• Ексклузивни единични кинопрожекции на някои от най-популярните филмови заглавия от цялата история на Warner Bros.;

• Музейни изложби и възпоменателни прожекции с Академичния музей за филми в Лос Анджелис;

• Възпоменателни прожекции в Warner Bros. Theatre в Националния музей на американската история Smithsonian;

• Хотелите и тематичните паркове на Warner Bros. по целия свят, включително The WB Abu Dhabi, Warner Bros. World Abu Dhabi, Parque Warner Madrid и Warner Bros. Movie World в Австралия, ще отпразнуват стогодишнината с ексклузивни стоки, снимки, специални активности и активации и др.

 

Турне Warner Bros. Studio Tour Hollywood: световната премиера на активностите за приближаване на феновете до забавленията, които обичат, ще помогне да отпразнуваме стогодишнината по мащабен начин. Специална изложба за 100-годишнината ще дебютира като част от турнето през февруари, а по-късно през годината ще бъдат разкрити още изненади, посветени на повода.

• Глобални тържества: Warner Bros. има международно присъствие почти откакто съществува. За да отпрануват глобалната популярност на марката и нейното съдържание, герои и потребителски предложения, екипи от цял ​​свят ще организират активации във всички бизнеси на студиото. От чествания на стогодишнината в Китай и тематична изложба по време на Международния филмов фестивал в Пекин до временни (pop-up) канали в Германия, филмови изложби в цяла Европа и потребителски продукти и модни линии във всички региони, стогодишнината на Warner Bros. наистина ще бъде глобален празник.

Социални медии: и накрая, тъй като това не се е случило, ако не се види в социалните медии, ангажираността с всички платформи е основен компонент на празнуването на стогодишнината. За да се даде възможност на феновете на всичко, свързано с Warner Bros., да се включат в празника, в социалните медии ще бъдат пуснати специални тематични кампании, включително This Day in History, Backlot Journeys и 100 Iconic WB Moments, както и компилации на ключово съдържание, активации на събития на живо, генерирано от потребителите съдържание, снимки и филтри и др. Следвайте ни в IG: @warnerbrosentertainment; Facebook: Warner Bros. Entertainment; Twitter: @WBHomeEnt; Tik Tok: @warnerbrosmovies; и YouTube: @warnerbrosentertainment.

Вашият коментар