Тарикат, ама не“ е най-новата музикална сатира, огледало на българската действителност. Създавайки песен в стил Брегович, певецът Росен Янчев описва какво се случва след безбожното повишение на цените и каква е причината някои от младите хора да избягат от големия град.

Въпреки драматичната тема, се постарах целият проект да вдъхва забавление– споделя Росен- Всички усещаме какво причинява инфлацията, обаче хайде да погледнем на случващото се „по нашенски“ и да „лайфхакнем“ ситуацията. Връщайте се по селата, мили граждани!“-добавя със заразителната си усмивка певецът.

В „големия купон“, който създава песента, се включват куп популярни инфлуенсъри и култови личности от интернет пространството. Във видеото участват: най-голямата фенка на Преслава, Петя Киронова; вездесъщата Ваня Великова; талантливият Ей Бо; щурият инфлуенсър Хикен Щикен и красивата кулинарна влогърка и модел Диана Митова-Попова. Всички те влизат с буреносна емоционалност, не по-слаба от уникалния глас на Росен Янчев.

Силата в гласа ми може би е по наследство-споделя той- Моята майка е от Грузия, баща ми-от България. И двамата имат в рода си духовници, а самият аз дълго пеех църковна музика. Шлифовах уменията си като ученик на Орлин Горанов, в първия му клас по поп и джаз и дори опитах да пея опера.“

Интересната генетична конфигурация при Росен Янчев определено оставя следа и върху творчеството му. Новата песен „Тарикат, ама не“ носи балкански темперамент в написания от него текст, а музиката, създадена от Артур Надусян, е микс между Сърбия, Румъния, България и Грузия.

ТАРИКАТ, АМА НЕ

Rosen Yanchev – YouTube

 

Песента пристига с нетипична кауза:

Около половин година отнема на Росен Янчев да създаде „Тарикат, ама не“, но много по-дълго изпълнителят се бори с типичния проблем на модерния човек-наднорменото тегло. „Преди време загубих баща си и от стреса, както и от напрегнатия начин на живот, напълнях прекалено много- споделя Росен- Стигнах 210 килограма! Чувствах се ужасно, а освен на самочувствието тези килограми повлияха и на кариерата ми, защото каквото и да говорим, в днешно време музиката се слуша с очите.“

Изпълнителят се доверява на процедура за отслабване, реализирана в Турция и сваля цели 120 килограма. Сега живее сякаш друг живот, изпълнен с увереност и вяра в себе си.

Промяната при мен е уникална и искам да разкажа за нея. Искам да вдъхновя повече хора и да им вдъхна вяра, че може да решат проблемите си свързани с наднорменото тегло. Точно заради това реших да подаря на един човек процедура като моята.“

Съвсем скоро Росен ще обяви в социалните си мрежи точните параметри на висококачествената процедура, както и как ще избере човека, на когото ще я дари.

https://www.instagram.com/rosenpee/

https://m.facebook.com/rosenpee/

https://www.tiktok.com/@rosenpee

https://youtube.com/@rosenyanchev

Вашият коментар