Първите два епизода от финалния сезон на хитовата HBO адаптация „Тъмните му материи“ са налични от днес в стрийминг платформата HBO Max. Последната книга от поредицата на Филип Пулман, “Кехлибареният далекоглед” е много по-дълга и по-сложна от първите две и респективно създателите на сериала обещават финала да носи мощен емоционален заряд с вълнуващи сцени.  

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=oknhkMXC6Ys

Актьорският състав допринася много за емоционалната градация на сезона – сложните герои като лорд Асриел и г-жа Култър получават повече време в тези финални осем епизода. Ако сте били любопитни какви са тези образи, отвъд кратката им среща в края на първи сезон, то настоящият предоставя много разкрития и обясняващи отношенията им сцени.

В тази последна глава на епичната фентъзи поредица, Лайра (Дафне Кийн) и Уил (Амир Уилсън) поемат към тъмното място, от което никой никога не се е завръщал. На фона на епичната борба на възрастните срещу Властта, Лайра и Уил ще разберат, че спасяването на световете идва на ужасна цена.

Актьорският състав за третия сезон включва Дафне Кийн като Лайра, Амир Уилсън като Уил, Рут Уилсън като г-жа Култър, Джеймс Макавой като лорд Асриел, Симон Кърби като Мери Малоун, Уил Кийн като баща-президент Макфейл, Джейд Анука като Рута Скади, Рута Гедминстас като Серафина Пекала. Голяма част от актьорите, взели участие в първи сезон имат поява и във финалния, дори и само с една фраза – нещо, което създателите на сериала отбелязват с благодарност като изключителна лоялност и желание на всеки от екипа да допринесе за развитието на героя си.

 

„Тъмните му материи“ е продуциран от Bad Wolf в сътрудничество с New Line Cinema за BBC One и HBO. Изпълнителни продуценти на сериала са Джейн Трантър, Дан МакКълок, Джоел Колинс и Джули Гарднър за Bad Wolf; Филип Пулман, Джак Торн, Том Хупър; Дебора Форте, Тоби Емерих и Каролин Блекууд за New Line Cinema, както и Бен Ървинг за BBC.

 

Всички епизоди на предните два сезона на сериала са достъпни за гледане с българско аудио или с български субтитри по всяко време в стрийминг платформата HBO Max. Нов епизод от настоящия сезон ще бъде наличен всеки следващ вторник.

Вашият коментар