В събота и неделя,  на  3 и 4 декември в Национален дворец на културата – зала 6 ще бъде много горещо.

Ще се проведе Rakia & Spirits Fest Sofia 2022, както и предишни години, посетителите ще могат да се запознаят и, разбира се, да опитат най-добрите ракии от Балканите.

Rakia & Spirits Fest Sofia е най-значимото национално събитие, посветено на ракията, което продължава своята разпознаваема концепция за експертно и професионално отношение към РАКИЯТА, като тази година ще бъде обогатено с допълнително интересно съдържание.

За първи път пред публика ще бъдат представени Премиери на различни нови продукти, както и колекционерски и стари напитки.

На щандовете, които ще предлагат разнообразие от напитки, посетителите ще бъдат посрещани от истински експерти и професионалисти в бранша.

Изложба на най-голямата колекция на Балканите от испански брендита. Посетителите ще могат да видят над 20 брендита от началото на 50-те години до наши дни. Pedro Domecq – Brandy Carlos I, Carlos III & Fundador – 1950, 1960,” г. González Byass Soberano, Guerrero Reconquista, Rivero Rafael – Spanish Brandy – 1950-1970, Sanchez Romate Cardenal Mendosa & Cardenal Cisneros + Magno Osborne – b. 1960s. Част от тези             напитки са предвидени и за дегустация.

За дегустация ще бъдат изложени за първи път в България дестилатите Marc de Champagne от избите Moet Chandon, Deutz, Pommery и др. Ще могат да се дегустират дестилати от манго, джинджифил, ананас и грейпфрут от Френска Полинезия, джин, който оцветява коктейла в черно при съприкосновение с лимон, водки от 50 те години на миналия век и много други. Дамите могат да се наслаждават на коктейли на базата на ракия, приготвени от професионални бармани. Хит при ликьорите са ликьор от шампанско, от зелени орехчета и от цикория.

Ще бъде предоставено за дегустация и Медицинско бренди. Дестилат, който през 50 те години на миналия век се е смятал за лекарство.

Специална дегустационна комисия с председател Проф. Нинослав Никичевич от Сърбия, дни преди фестивала и на сляпа дегустация ще избере най-добрите спиртни напитки, като резултатите ще бъдат обявени в деня на откриването на  Rakia & Spirits Fest Sofia 2022

Майсторски класове на различни теми ще очакват любопитните за знания в областта на спиртните напитки. “ФРЕНСКИ ДУХ В БУТИЛКА от КОНЯК до EAU DE VIE” е Мастер клас и една различна дегустация на колекционерски напитки единични бройки в света! Ликьор от ананас, Арманяците на Delord са оценени в топ 10 на най-добрите питиета в света, Коняк от региона на гранд шампан и Пети Шампан- Бутилирана през 80 те години на миналия век. Закупена на търг от частни колекционери.

За тези които се интересуват от плодовите ракии сме подготвили друг клас и дегустация на много интересни ракии от малини, круша и смокиня. Мастър-класът е част от програмата и ще се проведе на 4 декември от 13,00 часа в зала 1.7.

Master Class Емблематична българска ракия която става на 25 години. Каква е историята ѝ? Каква е технологията на производство? Какви и колко видове ракия включва серията? На тези въпроси ще отговорят технолозите – Антон Полукчиев и Николай Бялков, които от години стоят зад емблематичния бранд. Мастър-класът е част от програмата на Rakia and Spirits Fest Sofia и ще се проведе на 4 декември от 17 часа в зала 1.7.

Авторски ракия-коктейли за любителите на нестандартни вкусове,  ще се приготвят на място с вариации на ракия и синьо сирене.

За първи път директно от Сърбия идват първокласни дестилерии- Rajal Distillery, Respekt rakije, Perun Destilerija които ще ни демонстрират най-добрите сливови, дюлеви, вилямови и други плодови ракии.

За всички ценители Колекционерските Бутилки с ракия, грапа, бренди, ликьор и др. ще са са налични в търговската зона само по време на Rakia and Spirits Fest.

Хранителна зона със сочни меса и традиционни мезета от съседните държави ще посрещне гладните.

Rakia & Spirits Fest Sofia 2022 е чудесен шанс да зарадвате любимите хора с едно позитивно преживяване, да направите оригинални и неповторими подаръци за близките ви хора на цени на производител, директно от място на събитието.

Билетите за Rakia & Spirits Fest Sofia 2022 ще могат да се купят на място време на самото събитие или он-лайн

Всички удоволствия, които предлага фестивала, са достъпни само за пълнолетни лица.

Организаторите, производители и официалните представители на марките апелират да се консумира отговорно и с мярка!

РАБОТНО ВРЕМЕ НА ФЕСТИВАЛА

3 и 4 декември (събота и неделя ) 12:00 – 21:00 ч.

Фестивалът ще се проведе в Зала 6, на НДК. Вход откъм тераса А6 на гърба на централния вход!

Вашият коментар