Най-новото Аниме събитие в България „ANICON“, което се проведе на 12-ти и 13-ти ноември в  зала Витоша на Интер Експо Център, София привлече многобройна публика която не е типична за този вид Аниме конвенции.  

Освен традиционното съдържание на Косплей шоу в което талантливите участници показват свои ръчно изработени и тематични костюми на любими персонажи от японските анимационни сериали в солови и групови изпълнения пред жури и многобройни кей-поп танцови изпълнения в втория ден, публиката беше привлечена от междукултурното разнообразие което добави организаторката на събитието Албена Джоунс.

Нейната организация Албена Интернашънъл се профилира в организирането на международни, междукултурни и тематични събития в страната. ANICON започнало като менторска инициатива обучаваща група тийнейджъри Аниме фенове, как да организират мероприятия, в последствие ANICON прераства в масово събитие въплъщаващо тяхното хоби и между културната дейност на Албена.

Елементи свързани с японските модни тенденции и култура привлякоха и родителите на тийнейджърите и младите хора от които обичайно посещават подобни събития. На сцената бе показана богата и разнообразна кимоно колекция, която след това бе изложена за продажба. Сред интересните изяви по време на ANICON публиката имаше възможността да види модно ревю на младият дизайнер Георги Петров с женска и мъжка модна линия вдъхновена от Япония.

Посетителите се включиха в пиене на чай след демонстрация на чаена церемония и традиционни японски уъркшопове по Оригами, Калиграфия, Омамори и Хайку, като тази инициатива успя да събере дарения от 250 лв за каузата – спасените кучета в Троян.
Партньор на събитието беше Honest Cospaly, спонсори бяха Chatime, Пекарна Прованс и вода ЛЕДИНА.

В резултат на успешното провеждане на ANICON 2022 събитието ще се състои отново през ноември 2023 година с нови и интересни за всички прояви.
 

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com