Да имаш мобилен телефон изглежда като приоритет номер 1 за днешните деца, но за съжаление изборът на най-добър първи мобилен телефон за дете от магазин за техника е изключително трудна задача. От една страна, ползите от притежаването на телефон могат да бъдат страхотни за едно дете, но от друга страна има много опасности и отговорности, които идват с наличието на телефон в детските ръце. Родителите никога не могат да бъдат твърде предпазливи, когато става въпрос за деца и нови мобилни телефони или iPhone втора ръка, тъй като поне са по-евтини.

Има някои неща за които може да не се сетите, а би било добре да помислите когато взимате решение какъв първи телефон за детето си да купите и именно в това ще ви помогнат следвашите редове в статията.

Какво ще кажете за родителския контрол за детски телефон?

Както Apple, така и Google имат свои собствени решения за добавяне на родителски контрол към телефон iPhone или Android. За потребители на iPhone ще можете да активирате Screen Time на вашия телефон и на телефона на вашето дете. За деца, които имат iPhone втора ръка с Android, родителят ще може да настрои Family Link на Google. И двете опции ще дадат контрол върху графиците за това кога телефонa може и кога не може да се използва, кои приложения могат да бъдат инсталирани и дори с кого може да говори детето.

Кой е най-добрият мобилен план за дете?

Ако се придържате към текущия си оператор и добавите още един номер към акаунта си, това ще ви осигури най-добрата сделка за нов смартгон, но ако се интересувате от телефони втора ръка предлагани в магазините за техника например и не желаете да се обвързвате с плащания на устройството към оператора, винаги можете да започнете с предплатен договор. Плановете са евтини и не сте обвързани да плащате на оператора за телефон, ако детето ви го загуби. Ако решите да добавите нов номер към акаунта си, повечето оператори ви позволяват да комбинирате планове. Например, можете да включите вашия номер в план, който позволява неограничено използване на данни при пълна скорост, а след това да включите плана на детето си в план, който може да намали скоростите на данни, когато мрежата е заета. Спестява ви пари, като същевременно дава на детето ви достъп до всички неща, които би искало да прави с телефона си.

Има ли вградени приложения за следене на местоположението на децата? – Ако настроите Screen Time на iPhone, ще имате и функцията Family Share на Apple, която включва Find My. Find My е не само това, което използвате, за да откриете изгубен iPhone, iPad или Mac, но се използва и за следене на приятели или близки. Google Family Link предлага същата функционалност или можете да добавите детето си към функцията за споделяне на местоположение на Google Maps.

Има ли алтернативни телефони за деца, заслужаващи внимание?

Разбира се, че има безброй варианти за телефони – от ремонтирани iPhone втора ръка до нови телефони от магазин за техника на много по-висока цена. IPhone 11 е най-старото устройство, продавано в момента от Apple, но параметрите му са много по-лоши от тези на iPhone SE. Той обаче има по-голям дисплей, Face ID и се предлага в много различни цветове. Що се отнася до устройствата с Android, вие наистина имате много голям избор – от добре познати марки като Samsung и Motorola до по-малко известни производители на устройства като TCL и OnePlus – списъкът с телефони втора ръка, които си заслужава да бъдат разгледани, е наистина дълъг. Това ви дава много предимства при избора н телефон, тъй като бюджета ви вече няма да ви ограничава, а ще можете да получите именно характеристиките и функциите, от които имате нужда на разумна цена без да има нужда да се разорявате. Това е страхотно, тъй като така по-голяма част от хората ще могат да си позволят да притежават смартфон с възможно най-добрите качества и иновациите ще се движат по-бързи темпове.

Вашият коментар