Мнозина свързват името на Пламена Червенкова с титлата „Мисис България Европа“, която тя печели през 2014г., но много повече хора я познават като единственият  висцерален терапевт у нас- член на Световната асоциация на висцералните терапевти, притежаваща червен лиценз, който и дава права  да практикува в България.  Пламена Червенкова е мануален терапевт с лиценз от Министерството на здравеопазването в Русия. Тя провежда холистичен и енергофизиологична палпация и диагностика на човешко тяло. Ученичка е на проф. акад. Огулов, основал Асоциация на висцералните терапевти. Пламена Червенкова е специализирала и перцептивна пластика – авторска методика на д-р Наталия Соколова.

Пламена Червенкова приема в уютен медицински център  на ул. „Гургулят“ 18 Б, в сърцето на София. Там тя работи със световно известният украински лекар д-р Василий Чайка. Пламена често цитира д-р Чайка, който казва: „Ако докторът не знае как да лекува болестта, това не означава, че тя е неизлечима.

„Много важно е да се знае, че тяло, мозък и психика работят в синхрон.

На това се базира методиката на д-р Василий Чайка „Тяло-мозък-психика“.  Помощни терапии при тази методика са висцералната терапия, поставяне на вендузи (вакуум терапия), поставяне на пиявици и остеопатични техники – работа с кости и стави. Но без да работим със съзнанието, с чувствата и емоциите на човека, колкото и висцерални терапии да направим, не можем да решим проблемите със здравето.

Ето защо реших да надграждам моите знания и опит, като преди три години преминах обучение по програмата „Тяло-мозък-психика“ при уникалния украинско-унгарски лекар – д-р Василий Чайка.

В момента имам честта да работя заедно с него. Той е консултант, който изписва рехабилитация и оздравителни процедури. За да оздравее човек напълно, не е достатъчно само да му се прилага висцерална терапия и другите допълнителни терапии, а да се изпълни и програмата „Тяло-мозък-психика“, разкрива Пламена Червенкова.

В екип с Пламена Червенкова и д-р Чайка работи и Виктория Денисенко– рехабилитатор, психолог, телесен терапевт, хирудотерапевт. Квалификацията си по хирудотерапия получава след обучение при президента на Асоциацията на специалистите по хирудотерапия в Русия Олга Казинска.

„Включихме и лечението с медицински пиявици (хирудотерапия) в центъра, защото ползите от тях са многобройни. Подходящи са за заболявания на сърдечносъдовата система. Във всички болни органи и тъкани има нарушено кръвоснабдяване, всеки здравословен проблем е съпроводен с нарушение на кръвотока. Когато обаче се приложи хирудотерапия, кръвта се разрежда, тромбите се разграждат и се възстановява кръвотокът, включително в капилярите, и така се увеличава храненето на тъканите.

Освен това хирудотерапията премахва отоците в крайниците и действа болкоуспокояващо. Има и имуностимулиращ ефект. Ето защо, хирудотерапията подобрява състоянието на болните от сърдечносъдови и ставни заболявания, лекува всякакви болкови синдроми, заболявания на черния дроб, на стомашно-чревния тракт, венозни болести, хемороиди, проблеми с кръвоносните съдове в главата, високо кръвно и др. Съществува протокол за разполагане на пиявиците и като го прилагаме, снемаме болковия синдром, премахваме възпалението и подобряваме състоянието на пациента“, разказва Пламена.

Кай ползва услугите на медицинския център на Пламена Червенкова?

За помощ към нея се обръщат пациенти с нарушения в храносмилателния тракт (констипация, колит, хемороиди, гастрит, язва), херния, проблеми на мъжката или женската репродуктивна система, мигрена, омазняване на черния дроб, заболявания на пикочния мехур и бъбреците, диабет, кожни проблеми – удебелявания, папиломи, белези, респираторни заболявания, гинекологични и хормонални нарушения, мускулно напрежение, травми, болки в ставите, психични разстройства и мн. др.

Преди да започне терапията разговаряме с пациента, за да разберем какво го притеснява. Така стигаме до неговите тревоги и откриваме причината за симптомите.

Основната цел на метода е пречистване,

което освен чрез основния способ – коремната палпация, става и чрез интраорална техника (терапия на езика, с помощта на която през устата се изкарват паразити и гъбички), както и с прием на подходящи масла и билки“, споделя Пламена Червенкова.

Тя наблюдава отлични резултати при своите пациенти след прием на рициново масло и лимон, понеже те са аминокиселина, градивен материал за клетката, който се абсорбира точно на мястото, където има дефицит – кости, стави, кожа. Някои от билките, използвани за пречистване (след употребата на рициново масло), са пелин, сладък корен, семена от копър, обиращи газовете. Содата се използва, когато има сгъстена кръв, която сигнализира за наличието на паразити. Оказва се, че от стомашночревния тракт тръгват повечето заболявания и ако там има нарушения, здравето ни виси на косъм, а заедно с него и емоционалното ни състояние, обликът на кожата ни, фигурата и цялостният ни тонус.

„Преди началото на първия сеанс пациентът се разпитва подробно за болежките и хроничните заболявания, за да се установи спецификата на случая му.

В началото остеопатичната техника  се прилага плитко и леко налягане, а с течение на терапията силата и дълбочината се увеличават спрямо реакциите и нуждите на човек. Болката е пренебрежима, тя се притъпява и изчезва с течение на сеансите, когато органите са възвърнали анатомично правилната позиция и функционирането си. Обикновено усещания и пукот в корема се появяват още при първата палпация, те са индикатор, че жлъчните пътища започват да се отпушват. На Изток жлъчката е смятана за център и най-важен орган в човешкото тяло, а нормалната u работа гарантира здравето на целия организъм. Тя е един от акцентите и в учението на Огулов. Палпацията във висцералната хиропрактика дава точност при диагностика на органите и дори открива неизявени заболявания. Пълният курс висцерална терапия подобрява цялостното състояние на организма и пълноценното и безпроблемно извършване на функциите му“, обаснява Пламена Червенкова и допълва:

„Диагностиката борави с 97 зони отпред и 96 зони отзад на тялото, като показва къде има уплътнение и кой орган е блокиран.

С лек натиск под определен ъгъл се достига подоргановото пространство. Не се натиска органът, а леко се измества. Всеки оток и болка имат значение, както и зоната, в която се намират. Проследява се пътят на инервацията от вътрешните органи – къде се създава блокаж, който причинява болка или дискомфорт. Плекситът например е следствието, диагнозата, но всъщност говорим за застой в жлъчката или жлъчните пътища и когато те се освободят, болката в плешката изчезва. Цялата плешка отразява състоянието на черния дроб и ако има застой в него, ще има болка. Това не означава, че си болен, а че има застой във вътрешните органи – в кръвта, в лимфата, няма кръвоснабдяване на органа или той не се сдобива с необходимите витамини и минерали. Работи се по два центъра – храносмилателната и дихателната система са горният център, а пикочно-половата система е долният. Чрез натиск върху определени зони се освобождава кръвообращението,“ обяснява Пламена Червенкова.

Още информация за висцералната терапия можете да прочетете на сайта на кабинета на Пламена Червенкова:

https://chervencova.com/

За контакти тел. 0884 17 63 75

Можете да си запишете час и онлайн ТУК.

Вашият коментар