Днешното ми интервю е с носителката на наградите Мисис България Свят 2018 и Мисис Евпроейски Съюз 2019, а именно очарователната Яна Средкова. Какво сподели тя пред мен, можете да прочетете в следващите редове.

Здравей, Яна! Радвам се че прие поканата ми за интервю. Нека те питам първо, как си?

– Здравей. И аз се радвам да се видим.. (усмихва се) Ами както винаги ме хващаш в движение и “на педал”, с много поставени задачи за деня.

Подготвяш ли се за лятото и как?

– Подготвям се в рамките на разумното, фитнес за тонус, леко солариум и подновявам детокс режима (усмихва се).

Смяташ ли, че е вярна максимата „Здрав дух в здраво тяло“?

– Категорично Да. Казват, че здравето не е всичко, но всичко без здраве е нищо. Но за здравето си трябва да се грижим, и да си обръщаме внимание.

В професионален план, неотдавна ти създаде Yana’s Bakery.. Разкажи ми повече за проекта.

– Да, създадох марката Yana’s bakery извън обсега на Green Basket, който беше специализиран в притотвянето на здравословни храни. Yana’s bakery е марка към всичко свързано с хляба и хлебните изделия. Домашно приготвени с много любов и желание. Надявам се съвсем скоро да се отвори и пекарна. В момента работим изцяло с онлайн поръчки.

Ти си носителка на няколко престижни титли, което само по себе си говори за това, колко си успешна. Какво за теб са наградите и важни ли са?

– Корони, награди, отличия – всичко е до време! (смее се) Разбира се, че когато съм ги получавала съм се радвала, защото съм била оценена и забелязана. И до ден днешен са на почитно място вкъщи и ми е приятно да си припомням хубавите моменти.

Чувствала ли се подценена някога?

– Само ако аз сама в моменти на слабост и мисля такива неща, над които разсъждавайки си да се поставя в такава ситуация. Подценяването е отрицателен модел на мислене у хората. Старая се да го избягвам, както и този типаж хора, които се опитват да ме подценяват и омаловажават.

Как съумявяш да съчетаеш всичко – да бъдеш професионалист, майка на три деца, дама и жена?

– А, трудна работа и почти не успявам (усмихва се), освен ако няма външна намеса, а и както виждаш – затова съм и непрекъснато в движение и около мен цари суматоха, доста често. (смее се)

Намираш ли баланса между личният и професионалният живот?

– Старая се, но повече обръщам внимание на професионалния. Личния в момента съм го загърбила изцяло.

Неведнъж си споделяла, че си прекарала COVID-19 на крак и без усложнения и то няколко пъти. Как ти повлия пандемията? Промени ли те?

– Истината е, че за себе си не мога да кажа. Не се чувствам “различна”, но доста от хората с които се сблъсквам всекидневно в комуникацията си виждам, че са се променили доста. Голяма част от тях са станали по-затворени.

Разкажи ми малко за клиентите си, те са повече от родният шоубизнес или обикновени хора?

– И от двете. Истината е че, за мен няма значение дали си от родния шоубизнес или най- нормален човек. Хората имаме различни здравословни пролеми или просто искаме да се храним здравословно. Аз обръщам внимание на всеки, който ме потърси.

Какво бе чувството да се впуснеш в киното и да изиграеш ключова роля?

– Голямо предизвикателство беше за мен, защото това е и първият ми сблъсък със света на киното. Надявам се съвсем скоро пак да се похваля с роля.

Виждаш ли се като актриса?

– Че защо не?! Достатъчно съм амбициозна и упорита. Камерата не ме притеснява.

Смяташ ли че в България е нужен само талант за да бъде успешен човек?

– Талант и късмет. Повечко късмет и да си на точното място в точния момент.

Участваш в много благотворителни кампании, което само по себе си, говори че си добър човек. Вярваш ли в доброто?

– Искам да вярвам. Добрината е нещо много относително. Тя зависи от конкретна ситуация. Едно и също нещо в дадена ситуация може да е добро, но в друга да навреди. Добрината е градивна когато служи на другия градивно. При мен добрината се видоизменя с наивност.

На какво те научи живота?

– За последната една година, да отстоявам най-вече себе си, и възгледите си.

Какво казват хората за Яна Средкова?

– (смее се).. че е добър и стойностен човек!

Ако имаше възможност да бъдеш някой друг, дори за ден, би ли била и ако да, кого би била?

– Светът е пълен с хора, които се страхуват от същността си. Не бих заела ничие място, дори за ден. Аз съм това, което съм и се харесвам!

Кое събитие преживя най-трудно?

– Всеки има възходи и падения. Както в личин, така и в професионален план. Така че и на двата фланга съм преживяла и преживявам доста трудности.

Какво би казала на всички хора по света, ако можеха да те чуят точно в този момент?

– Да бъдат открити един към друг и да се обичат!

Благодаря ти за това че бе истинска и откровена с мен. Пожелавам ти много успехи във всяко начинание и скоро да има какво да разказваш отново. Какво си пожелаваш ти самата и какво ще пожелаеш на нашите читатели?

– Пожелавам на себе си да бъда още по твърда във взиманито на решения и да бъда здрава.
На твоите читатели, да бъдат здрави!

Вашият коментар