Спортен празник под наслов „Сандански обича спорта“, посветен на 1 юни – Ден на детето се проведе в парка „Свети Врач“, гр. Сандански. Съпътстващо събитие беше представянето на националният проекта на фондация “С любов към теб” – “С любов към спорта”.

След Варна, Пазарджик и Силистра, Градът на слънцето е следващият домакин на инициативата. Идеята на съвместният проект с Община Сандански е да се представят достъпните места за спорт в съчетание със забележителностите, които са направени от известният фотограф в града – Янко Кръндаров.

Спортният празник беше открит от кмета на града г-н Атанас Стоянов и Роксана Кирилова – основател на фондация “С любов към теб”.

„Примера, който даваме на децата ни, които са нашето бъдеще, е най-важен. За спорта няма възраст. За спорта няма оправдание. За спорта няма различия. За спорта има само желание, което изгражда здравословни навици и правилно отношение към нас самите и околните”, сподели Мисис България Роксана Кирилова.

Гости на празника бяха и “Слънчевите спортисти на България”, които получиха финансова подкрепа от Общината за предстоящото “Световно първенство за атлети със Синдром на Даун”.

Фондация с “Любов към теб” провежда кампания за набиране на необходимата сума за цялата състезателна календарна година на атлетите към FAPA Bulgaria- “Федерация адаптирана физическа активност България /ФАФА/“.

Роксана Кирилова участва в много благотворителни инициативи. Тази година тя беше един от посланиците на благотворителния маратон Run2gether Bulgariа, провел се в събота в столицата.

Вашият коментар