Днес ще стане дума за едни дрейфуващи морски мини, които се твърди, че са „напуснали“ бреговете на Украйна и се предвижват на Юг… там където никой не ги очаква, но където дори без да избухват ще имат пагубен ефект.

Преди по-малко от седмица беше съобщено от Русия, че украински мини плуват свободно в териториалните води на Украйна и могат да се предвижат свободно на юг, достигайки териториите на страните от Нато – Румъния, България и Турция.  В зависимост от метеорологичните условия и движението на вятъра се очакваше, те да достигнат за период от седмица до десет дни…

Но, странно или факт, само след няколко дни вече имаше открити такива мини в района на Румъния и Турция, а България по-скоро успя да се запише с „подозрителни“ обекти, които се оказаха както в онази приказка – не полупроводници, а цели проводници…

За съжаление такива новини в този момент имат изцяло и само негативен ефект върху нагласите на хората решили да посрещнат своята лятна ваканция по Българското Черноморие.

Сега, когато повече от всякога имаме нужда от добри новини и активности свързани с налагането на продукта „лятна почивка в България“, ние сме свидетели на едно оглушително мълчание от страна на българските власти, които по-скоро са заели отбранителна позиция и чакат „проблема с мините“ да се самореши от себе си.

За съжаление това няма да се случи.

Нужно е да има спешна реакция на всички възможни институции, организации и асоциации, които целогодишно събират „потребителски такси“, т.к. членски внос от своите членове и сега те имат нужда от една обща позиция, която да бъде обективна, реална, но и позитвна и да им помогне да спасят сезон Лято 2022.

Дали това ще се случи ?

Ще видим.

А часовника тиктака… и времето с което разполагаме е малко.

 

By Бойко Манев

Бойко Манев е ескперт в областта на туризма с над 20 години стаж в градски и морски хотели. Има над 50 успешно проведени обучения с над 1000 участници в България, Чехия, Белгия и Казахстан. Познат е също и с книгата си „Щом аз мога и ти можеш“, на издателство Сиела, която излезе през 2015 г. Книгата придоби популярност с това, че е първата книга в стил приложна психология, книга за успеха, написана от българин.

Вашият коментар