Днес ще стане дума за едни дрейфуващи морски мини, които се твърди, че са „напуснали“ бреговете на Украйна и се предвижват на Юг… там където никой не ги очаква, но където дори без да избухват ще имат пагубен ефект.

Преди по-малко от седмица беше съобщено от Русия, че украински мини плуват свободно в териториалните води на Украйна и могат да се предвижат свободно на юг, достигайки териториите на страните от Нато – Румъния, България и Турция.  В зависимост от метеорологичните условия и движението на вятъра се очакваше, те да достигнат за период от седмица до десет дни…

Но, странно или факт, само след няколко дни вече имаше открити такива мини в района на Румъния и Турция, а България по-скоро успя да се запише с „подозрителни“ обекти, които се оказаха както в онази приказка – не полупроводници, а цели проводници…

За съжаление такива новини в този момент имат изцяло и само негативен ефект върху нагласите на хората решили да посрещнат своята лятна ваканция по Българското Черноморие.

Сега, когато повече от всякога имаме нужда от добри новини и активности свързани с налагането на продукта „лятна почивка в България“, ние сме свидетели на едно оглушително мълчание от страна на българските власти, които по-скоро са заели отбранителна позиция и чакат „проблема с мините“ да се самореши от себе си.

За съжаление това няма да се случи.

Нужно е да има спешна реакция на всички възможни институции, организации и асоциации, които целогодишно събират „потребителски такси“, т.к. членски внос от своите членове и сега те имат нужда от една обща позиция, която да бъде обективна, реална, но и позитвна и да им помогне да спасят сезон Лято 2022.

Дали това ще се случи ?

Ще видим.

А часовника тиктака… и времето с което разполагаме е малко.

 

Facebook Comments Box

By Бойко Манев

Бойко Манев е ескперт в областта на туризма с над 20 години стаж в градски и морски хотели. Има над 50 успешно проведени обучения с над 1000 участници в България, Чехия, Белгия и Казахстан. Познат е също и с книгата си „Щом аз мога и ти можеш“, на издателство Сиела, която излезе през 2015 г. Книгата придоби популярност с това, че е първата книга в стил приложна психология, книга за успеха, написана от българин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com