Преди броени дни се проведе конкурсът „Lady Bulgaria“. Бляскавата церемония се състоя за 15-та поредна година и отново събра на едно място едни от най-красивите жени в България. Идеята на конкурса обаче е по-различна от идеята на останалите конкурси за красота. „Lady Bulgaria“ е насочен към онези млади дами, които са амбициозни и интелигентни и се стремят да развиват както себе си, така и обществото.

Такава е и Мария Бойчева. Красивата брюнетка съвсем заслужено грабна титлата „Lady Bulgaria International 2022“. Тя сподели, че това, което я е привлякло в конкурса, е неговата кауза. Всяка година претендентките застават зад различна кауза. Тазгодишната беше да се покаже красотата на нашата родина – невероятните кътчета от българската природа и многовековните ни традиции. Мария се гордее изключително много с това, че е българка. Тя много пъти е казвала, че обожава всичко българско. Обиколила е почти целия свят и е посетила невероятни места, но винаги с голямо нетърпение се завръща тук, където е сърцето ѝ. Тук, в България, е и нейното най-любимо местенце – Рупите. Там е храмът на нашата велика пророчица Ванга. По нейни думи това място е заредено с невероятна енергия и магия.

Мария Бойчева е позната най-вече от поредицата „40 седмици – Пътят на едно дете“. Това е първата дигитална поредица на BTV и ДНК, посветена на родителството. Мария е една от най-популярните български майки. Тя е родом от Благоевград и се занимава със собствен бизнес, като същевременно застава и зад редица общественозначими каузи. Вече от няколко години развива своя бранд „Miracle Body“, насочен към здравето и красотата. Има своя линия чайове, които се произвеждат в България на базата на 100% натурални съставки. Те са разработени специално за онези, които искат не само да изглеждат, но и да се чувстват добре в кожата си. Сред плановете на Мария е да продължи да развива своя бранд и да помага на все повече хора да бъдат здрави и красиви.
Според Мария красотата трябва да бъде посланик на добротата – да твори добро и да подтиква и другите към добро. Тя иска да продължава да се занимава с обществени каузи. Усилията ѝ в момента са насочени основно към подкрепата на деца в неравностойно положение. Нейна мисия е да стимулира и онези деца и младежи, които имат желание да се развиват в сферата на здравословния начин на живот и спорта, но чиито семейства нямат необходимите финанси.

Предстоят ѝ редица събития, в които ще се срещне именно с такива деца. На 23 април пред НДК например дечица от социални домове ще имат възможността да се запознаят с любими лица от медиите. В началото на май пък ѝ предстои участие в спортната олимпиада на Американския университет в Благоевград, където Мария е дарител.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар