Ави Бенеди прибави още една статуетка към наградите си. Той бе награден с приза „Певец на годината“ в категорията  „Международна звезда“, на изискана церемония в столичен клуб.

„Щастлив съм, че получих тази награда. Аз винаги съм се смятал за гражданин на света и не мога да се огранича само с една държава. И като артист смятам, че работата ми е да показвам своето изкуство на повече хора“, поделя Ави. За първи път той издаде пред медията ни, че е готов с нова авторска песен, която да предложи на Емилия.

„Емилия още не знае, казвам го за първи път на вас. Искам да я изненадам. Парчето ще бъде на иврит и български, като съответно по текстовете работят Гили Закай и Данна Донку. Песента е продължение на тоталния хит „Кой ще му каже“. Убеден съм, че новата песен ще задмине по успех първия ни дует с Емилия “, казва изпълнителят.

Признанието за Ави никак не е случайно, тъй като звездният изпълнител е популярен не само у нас, но и в Израел, Русия, Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, САЩ. Говори и пее на редица езици, сред които иврит, английски, немски, руски, български, персийски, бухарски, словашки, румънски.  Бенеди е казвал в сови интервюта, че само у нас го определят като поп-фолк певец, което не е съвсем точно. Освен с поп-фолк той се справя блестящо с рок, поп, етно музика,  включително и опера.

Ави Бенеди има забележителна кариера.

В Израел Ави Бенеди и „Diamond Band“ пробиват с песента „Live like in a movie“, която четири седмици е №1 в музикалните класации.

От 2006 г. започва самостоятелната кариера на Ави Бенеди в Русия.

След успеха на дуета „Кой ще му каже“ с Емилия у нас, следват още проекти с „Пайнер“ и български изпълнители, участия по света, създаване на песни за певци от различни точки на света – Ищар, Филип Киркоров, Индира Радич, Саша Матич. Колкото и невероятно да звучи, Ави Бенеди е създал песен и за рапзвездата Cardi B.

Песента „Някой ден“, събрала израелския композитор и певец Ави Бенеди и една от емблемите на родната естрада – Етиен Леви, вече се изучава в учебната програма за десети клас.

Певецът записва нов дует със световната звезда Ищар. Това не е първият проект между двамата музиканти, които освен с изкуството са свързани и с добро приятелство. През 2016г. Бенеди получи изключителната привилегия да бъде част от концерта на Ищар в България.

Ави е носител на престижната награда Златна Плоча за песента „Gib Net Auf“, която е композирал за австрийската джаз певица Jazz Gitti.

Едновременно с музиката, която прави Ави Бенеди се е заел и с нелеката задача да открива талантливи млади хора, да ги продуцира и подготви за голямата сцена в музикалната компания EMG.

Ави Бенеди с колеги и приятели

Вашият коментар