На бляскава церемония бяха раздадени годишните награди на Code Fashion TV – Code Fashion Awards.  Фондация ”С любов към теб” , чиито основател е Роксана Кирилова, бе отличена със специална награда в раздел “Социални кампании и благотворителност”2021г. Наградата е признание за  усилията, които Кирилова и нейният екип положиха през изминалата година. В портфолиото на „С любов към теб“ вече има богат архив от  събития с обществена и социална значимост.

Роксана Кирилова получи наградата с благодарност и използва възможността да обяви новата инициатива на „С любов към теб“. Кампанията носи името “Слънчевите деца на България” и ще бъде подкрепена от Code Media Group. Те заедно се обединяват около идеята да помогната на деца и младежи от федерацията „Адаптирана физическа активност България“ , които страдат от даун и от аутизъм. Те представят България на световни състезания и олимпиади, от които вече са донесли златни и сребърни медали.

„Този избор не е случаен. Реших да помогна именно на тези деца, защото подкрепям спорта в България с националния проект на фондацията “С любов към спорта”. Ще започнем със събиране на средства за  обезпечаване спортния календар на  Федерация „Адаптирана физическа активност България“ – ФАФА за 2022 г. Общата стойност, която е необходима на федерацията, за да вземе участие в международния спортен календар на международната федерация спорт за атлети с интелектуални затруднения, която е в размер на 131 602 лева, която включва разходи за път, настаняване, такса-участие. През юни месец предстоят Европейски игри за атлети със Синдром на Даун в Република Чехия и необходимата сума, която трябва да се събере е 24000лв за да може нашите деца да представят България.

Искрено се надявам, че държавата също ще се включи да подкрепи „Слънчевите деца на България“, защото това са нашите деца, деца, които представят родината ни на световно ниво, развяват българския трибагреник и ни карат да се гордеем. Децата са нашето бъдеще и ние трябва да бъдем отговорни към тях с примера и подкрепата, които им показваме за да живеем в едно по-стойностно и истинско общество от което сме част всички ние“, споделя Роксана Кирилова.

Бизнесдамата Роксана Кирилова е участвала в много благотворителни инициативи.

Красавицата не пропуска кампаниите на Фондация ”Мечта за дете”,  участвала е в първата благотворителна инициатива на Рицарите на Малта у нас. Заедно със сина си Марк участваха в  благотворителната кауза „Звезди пеят и танцуват за децата на Стрелча”, Роксана Кирилова се разписа и в кампанията на Фондация П.У.Л.С за набиране на хранителни продукти и парични средства. Вместо подарък играчка за 1 юни, Рокси подари на сина си  вълнуващо преживявана – двамата зарадваха децата към Фондация П.У.Л.С с многобройни подаръци.  Участва в най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на пациенти с рак на гърдата в Европа –  Race for the Cure.

Заедно с Детско-юношеската школа на ПФК“Славия София“ , направиха дарение за Детски дневен център „Света Неделя“ за деца с увреждания в община Сандански. Съвсем скоро Мисис България Роксана Кирилова присъства на събитие на Българска браншова асоциация „Пътна безопасност”, на което бяха връчени годишни награди за ”Принос в пътната безопасност”. На Благовещение Роксана Кирилова дари средства за топъл обяд на 100 души от  Дома за възрастни с умствена изостаналост в с. Подгумер. Роксана Кирилова се присъедини и към проекта на „Златен Рожен“ и The Wine Inside „Културно наследство“, които участват в инициативата на Българската асоциация на винените професионалисти – „Празнувам с българско вино“. Първото български вино, отлежало в манастир, бе създадено, за да съберат средства за реставрация на стенописите на Роженския манастир. На Великден 2021г. Кирилова се срещна със сираците от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Светлина за нас“ в гр. София, за да им вдъхне надежда и да ги зарадва с шарени яйца и топъл обяд.

Роксана Кирилова е носителка е на наградите „Business and Fashion Woman“ от „Business & Fashion Awards“,  „Бизнес дама на годината” в категория  „Благотворителност”,  голямата награда в раздел „Благотворителност“ на MRS Bulgaria First Lady Awards и др.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар