Ансамблите „Тракия“, „Странджа”, „София-6” и „Шевица” се обединяват в един емблематичен фолклорен концерт с благотворителна цел. На 3-ти март, в зала 1 на НДК, четирите ансамбъла ще поставят началото на учредяване на стипендии за даровити ученици от Националните училища за фолклорни изкуства: НУФИ „Широка Лъка” и НУФИ „Филип Кутев” – Котел.Видео клип подкрепящо благородната кауза направиха златните момичета от художествената гимнастика, Христо Стоичков, водещият Ники Кънчев, олимпийските шампиони Стойка Кръстева и Ивет Горанова и други спортисти.

„От създаването на фондацията и ансамбъла проведохме редица благотворителни концерти под надслова „Светлина искрица заедно с Шевица“. За петата годишнина от създаването ни решихме да организираме и проведем „Национален Благотворителен Фолклорен концерт“ под надслов “ФОЛКЛОР (С) МИСЪЛ”, в подкрепа на младите таланти на българския фолклор. За наше най-голямо удоволствие тази инициатива приеха присърце и ансамблите „Тракия“, „Странджа” и „София-6” – сподели за Marica.bg създателят на pредставителен фолклорен ансамбъл „Шевица“ – Петър Ангелов.

„Възпитаването на децата в традициите и обичаите ни, съхраняването на националната ни идентичност, насърчаването на талантливите и будни деца и посяването в сърцата и душите им на зрънцето на обичта и добротата, са цели, които смятаме за особено важни за нас. И тъй като винаги сме вярвали, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му, се обединихме с Фондация „Шевица“ като съратници в това добро дело” – разказват Мария и Добрин Балчеви.

„За нас е изключително щастие, че не за първи път ставаме съпричастни към подобни прекрасни инициативи и вярваме, че чрез магията на танца ще успеем да съберем нужните средства и да поставим началото на едно ново фолклорно предизвикателство. Нямаме търпение да се видим” – споделя художествения ръководител на ансамбъл „София – 6” Николай Несторов.

„Мисълта за децата на България ни дава смисъл да продължаваме напред…” е мотото на благотворителното събитие. Организаторите са убедени, че този концерт ще се помни дълго време – не само заради пъстротата и многообразието на етнографските области, които ще бъдат представени, но най-вече заради смисленото дело, което той олицетворява.

https://fb.watch/buS5xPkzJH/

https://fb.watch/buS7j8aM4N/

https://fb.watch/buSbp3G4LE/

Вашият коментар