Строенето на блокове, сгради, къщи, мостове, надлези и подлези е неразривно свързано с ежедневието ни и с бързата урбанизация, на която биват подложени населените места. Светкавичният подем, който отбеляза строителната индустрия без последните столетия, разбира се, има своите логични обяснения – бързо нарастване на броя на населението, необходимост от развитие, индустриална революция, по-модерно градоустройство. Всичко това е възможно, само и единствено ако за целта се използват най-висококачествените и надеждни строителни материали. Именно използването на бетон е най-разпространено в строителния бранш.

За да се издигне безопасна и устойчива на времето конструкция от какъвто и да е тип, от съществено и основополагащо значение е да се използват здрави и висококачествени материали в нейното изграждане. Няма как да очакваме да се сдобием с устойчив строеж, ако сме вложили в него втора ръка суровини. Използването на бетон и различни по вид бетонови конструкции от типа на железобетона е задължително условие, ако искаме строителните ни дейности да бъдат увенчани с успех и да се гарантира устойчивостта им във времето.

Бетон се използва наистина почти навсякъде, става ли дума за строителни дейности. Сгради и конструкции от типа на блокове, кооперации, търговски центрове, магазини, тротоари, подлези, надлези, паркинги, алеи съдържат в себе си не малки количества бетон, за да се гарантира здравото им изграждане. Бетонът притежава чудесни строителни качества като здравина, гъвкавост, а и относително лесно да се работи с него. Получава се като смес от цимент, вода и пясък или строшени камъни – добрата спойка между отделните компоненти гарантират последващата устойчивост на материала. Разбира се, и той, както и всички останали видове строителни материали, подлежи на амортизация и износване, в следствие от влиянието на атмосферата, времето и човешките дейности. Затова е препоръчително своевременно да се диагностицира състоянието на всички строителни материали и да се прибягва до тяхното укрепване при нужда.

При изграждането на мащабни и високи конструкции е повече от задължително да се наблегне на използването на железобетонни структури, тъй като арматурата в тях ще придаде много по-големи здравина и устойчивост на зданието.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com