В месеца на любовта ви срещаме с един изключително приятен, позитивен и усмихнат човек – Денис Никифоров. Той освен, че е студент магистър по “Позитивна психология” в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” е завършил “Журналистика” и “Актьорско майсторство” в Нов български университет и се обучава в магистърската програма “Рекламен мениджмънт и визуален брандинг” също в НБУ. В момента основната му работа е уеб редактор, но от над 10 години практикува Рейки, Кристалотерапия и медитация. Бил е част от екипите на на най-големите медии като в това интервю ни разказва за любовта и отношението му към психологията.

Денис, какво е за теб психологията?

Психологията е част от нас във всеки един момент. Във всяка професия или ситуация бихме могли да я открием. Тя е част от нас самите и ни кара да мислим върху нещата от живота, нашите цели, желания, действия или бездействия.

Защо и как реши да учиш тази специалност?

Още от малък съм се замислял върху важните неща от живота. Така и се появи желанието да задълбоча в тази специалност. Когато учих журналистика и актьорско майсторство имах също часове по психология. Психологията се намира в поведението пред камера, или по време на провеждане на интервю. Психологически се разглеждат и образите във всяка една пиеса.

Как успяваш да съчетаваш всичко, с което се занимаваш?

Основата е една и това съм аз, а всичко друго е инструменти, които използвам в ежедневието. Не съжалявам за всеки един избор в живота ми. Дори и да е бил грешен, то е бил моят избор. Сутрин като се събудя благодаря за прекрасния предстоящ ден, след което се захващам с основните задачи, понякога преди работа тренирам, друг път след това. Намирам време за своите хобита и интереси. Също така не спирам да следвам мечтите си, да намирам време за почивка, срещи с любими хора и позитивни приключения.

Какво е масовото мнение на българина за ходенето на психолог?

Масовото мнение на българина за всичко е противоречиво. Важно е да се научим да не се влияем от чуждото мнение. Посещението на терапевт е постоянен и дълъг процес, но прогреса отново зависи от нас самите.

В месеца на Любовта, чувстват ли се самотни хората?

Познавам обвързани хора, които се чувстват много самотни и необвързани, които са супер позитивни и свободни. Самотата не зависи от това дали имаме партньор до себе си. Всеки един от нас има нужда от усамотение, да остане сам със себе си и да погледне към себе си. Това не е самота, а необходимост.

Защо избра точно позитивна психология?

Защото всички ми казват, че съм много позитивен. /смее се/ Позитивната психология е част от психологията, която ни помага да погледнем на живота по-един по позитивен начин и да усъвършенстваме себе си. Помага ни да засилим своите силни страни и да си дадем отговори за важните неща от живота.

Помагал ли си на някого?

Разбира се. Не спирам да помагам винаги, когато имам тази възможност. Един разговор с човек, който е в депресия, определено му помага. Съветите и изслушването са на първо място част от нашите човешки способности, а след това могат да бъдат погледна и като съвет от специалист.

Разкажи малко повече за семинарите по личностно развитие, които организираш?

Интересувам се от различни методи и практики от над 10 години. Лично аз съм посещавал многократно такива семинари. Завършил съм и обучения, с които съм помогнал както на себе си, така и на най-близките. Живеем във време, в което всеки един от нас иска да чуе нещо позитивно и мотивиращо. Семинарите, които предстои да организирам са свързани с Рейки, Кристалотерапия и медитация, а целта е хората да станат по-уверени и щастливи от самите себе си. В страниците ми във Фейсбук – Рейки и Кристалотерапия и Denis Nikiforov – предстои да кача информация за семинарите, които ще проведа през месец февруари и месец март.

Да бъдеш психолог е?

Призвание!

Какво е посланието ти към нашите читатели?

Да открият себе си, да намират време за себе си и да не спират да благодарят на себе си!

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com