Пръстенът като символ на любовта и безкрайната вярност е познат още от времето на Древен Египет. Той няма край, точно както и истинската любов. Традицията за декорация на годежните и сватбени пръстени с диаманти се е появила във връзка с почти безкрайния експлоатационен живот на този камък. Той, подобно на формата на пръстена, символизира силата и неприкосновеността на чувствата на мъжа към жената. 

Цветът на всеки годежен пръстен с диамант също е важен. Неговата прозрачност и кристална чистота показва чистотата на намеренията на мъжа. Давайки на своята любима годежен пръстен с диамант, той й гарантира честност и неприкосновена защита през целия й живот.

Размерът на диаманта не е от голямо значение. Разбира се, колкото е по-голям, толкова по-скъп е подаръкът. Ако искате да изразите най-искрените си емоции, тогава е добре да изберете най-големия диамант. И въпреки всичко, един малък камък с кристална чистота също ще е подходящ. Друг вариант е да подарите пръстен с няколко малки диаманта.

За кого е подходящ диамантът?

От гледна точка на етикета, диамантът подхожда на всички: жени и мъже, зрели и млади хора. Ако по-рано са го носели само омъжени жени след 30 години, то днес не е така. Диамантът се съчетава добре с всеки стил на облекло: класически, бизнес, романтичен и така нататък.

Някои пръстени с диамант изглеждат хармонично дори със спортните стилове облекло.

Дизайнът е от решаваща роля

Дизайнът е от решаваща роля при избора на годежен пръстен с диамант от Гюлиян, който да отговаря на определено облекло и да съвпада перфектно с вашият вкус.

Годежен пръстен с диамант според зодията

Диамантът е идеален за огнените знаци на зодиака: Овен, Лъв и Стрелец. Те са импулсивни, а слънчевата енергия на диаманта ги зарежда с енергия и връща радостното им, хармонично настроение. 

Неразрушимата структура на диаманта символизира стабилността и го я предава на своя собственик. Според заключенията на древните египетски астролози, диамантът е първият камък на Зодиака. А първият знак е този на Овена. Поради тази причина диамантът се препоръчва горещо от астролозите на хората, родени под този знак. Факт е, че те доста често и активно изразходват умствена и физическа енергия и се нуждаят от редовно презареждане. Подобна функция се изпълнява успешно от диаманта: той облекчава стреса и носи много приятни емоции.

Независимо от датата на раждане и зодията, диамантът предпазва притежателя си от болести, наранявания, физически и психически травми и привлича късмет.

Как да изберем годежен пръстен с диамант?

Професионалната селекция на диаманти се основава на няколко критерия: карати, цвят и чистота.  

Но на практика обикновено формата на камъка е от решаващо значение. Някой харесва кръгъл, друг – овален, а трети – капка. Какъв ще изберете вие, това е въпрос на личен избор.

Вашият коментар