Пръстенът като символ на любовта и безкрайната вярност е познат още от времето на Древен Египет. Той няма край, точно както и истинската любов. Традицията за декорация на годежните и сватбени пръстени с диаманти се е появила във връзка с почти безкрайния експлоатационен живот на този камък. Той, подобно на формата на пръстена, символизира силата и неприкосновеността на чувствата на мъжа към жената. 

Цветът на всеки годежен пръстен с диамант също е важен. Неговата прозрачност и кристална чистота показва чистотата на намеренията на мъжа. Давайки на своята любима годежен пръстен с диамант, той й гарантира честност и неприкосновена защита през целия й живот.

Размерът на диаманта не е от голямо значение. Разбира се, колкото е по-голям, толкова по-скъп е подаръкът. Ако искате да изразите най-искрените си емоции, тогава е добре да изберете най-големия диамант. И въпреки всичко, един малък камък с кристална чистота също ще е подходящ. Друг вариант е да подарите пръстен с няколко малки диаманта.

За кого е подходящ диамантът?

От гледна точка на етикета, диамантът подхожда на всички: жени и мъже, зрели и млади хора. Ако по-рано са го носели само омъжени жени след 30 години, то днес не е така. Диамантът се съчетава добре с всеки стил на облекло: класически, бизнес, романтичен и така нататък.

Някои пръстени с диамант изглеждат хармонично дори със спортните стилове облекло.

Дизайнът е от решаваща роля

Дизайнът е от решаваща роля при избора на годежен пръстен с диамант от Гюлиян, който да отговаря на определено облекло и да съвпада перфектно с вашият вкус.

Годежен пръстен с диамант според зодията

Диамантът е идеален за огнените знаци на зодиака: Овен, Лъв и Стрелец. Те са импулсивни, а слънчевата енергия на диаманта ги зарежда с енергия и връща радостното им, хармонично настроение. 

Неразрушимата структура на диаманта символизира стабилността и го я предава на своя собственик. Според заключенията на древните египетски астролози, диамантът е първият камък на Зодиака. А първият знак е този на Овена. Поради тази причина диамантът се препоръчва горещо от астролозите на хората, родени под този знак. Факт е, че те доста често и активно изразходват умствена и физическа енергия и се нуждаят от редовно презареждане. Подобна функция се изпълнява успешно от диаманта: той облекчава стреса и носи много приятни емоции.

Независимо от датата на раждане и зодията, диамантът предпазва притежателя си от болести, наранявания, физически и психически травми и привлича късмет.

Как да изберем годежен пръстен с диамант?

Професионалната селекция на диаманти се основава на няколко критерия: карати, цвят и чистота.  

Но на практика обикновено формата на камъка е от решаващо значение. Някой харесва кръгъл, друг – овален, а трети – капка. Какъв ще изберете вие, това е въпрос на личен избор.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com